yoy.be "Why-o-Why"

2018 ...

januari februari (2) maart (2) april (2) mei (2) juni (3) juli (4) augustus (3) september (3) oktober (2) november (3) december (3)

Alles op krediet in Amerika!

2018-02-08 20:55  amcred  actueel dagboek politiek  [permalink]

Talks at Google: Frank Abagnale: "Catch Me If You Can" @43:15

Dat het zo erg is wist ik niet. Ten eerste, heel de video is zeker de moeite. De mens van de film "Catch Me If You Can" vertelt zelf wat er eigenlijk is gebeurd. Mensen vinden zo in de doorsnee geniaal wat hij gedaan heeft, maar hij zag het vooral als een vorm van overleven. De elementen brachten hem door samenloop van omstandigheden ertoe om te doen wat hij deed, en een deel was onethisch en zelfs crimineel, maar hij heeft zijn straf uitgezeten. Zo laat hij het toch uitschijnen, want wat zeker is is dat hij slim is. Wat vast staat is dat hij echt geslaagd is aan de balie. En hij met recht en rede intussen jarenlang ervaring heeft uitgebouwd in financiële fraude.

Dus dat precies hij uitlegt dat hij alles op krediet aankoopt — en zelfs kredietkaarten voor zijn zoons voorzag vanaf het kon — lijkt wel heel erg vreemd voor deze gemiddelde Europeaan. Blijkbaar zitten de Amerikanen met iets als de "credit-score" en kom je in problemen als die te laag is. Wat ben ik blij dat wij dat niet hebben. Als ik het juist begrijp is het in Europa minder de gewoonte om veel op krediet te kopen, toch in België, maar Amerika zit blijkbaar vast helemaal aan de overkant van het spectrum. Daar is het gebruikelijk om je diep in de schulden te gooien als je beslist verder te studeren. Heel erg vreemd.

Waar zit het verschil dan? Met de recente grootschalige privacy-inbreuken die ze daar hebben (hoewel we er intussen ook bij ons enkele kennen!) zijn nogal wat bank- en rijbewijs-gegevens van modale mensen in slechte handen gevallen. En blijkbaar heb je daarmee genoeg om kredietlijnen te openen in naam van andere mensen en met het geld te gaan lopen! Ik neem aan dat dit in Europa toch iets beter is geregeld. Ik denk dat ik nu iets beter snap dat je daar beter af bent om meer op krediet te doen, maar als er zoveel spelers in zijn dat het een rommeltje wordt, dat het bij wijze van spreken langs de straat begint rond te slingeren, dan hoop ik van harte dat er daar toch een paar zijn die er in slagen om het uiteindelijk bij te sturen.

Update: Quartz: Guess which foolish strategy people most often use to pay back credit card debt Blijkbaar zijn de credit-cards daar zo ingeburgerd dat ze anders werken dan hier. Je krijgt een kredietlijn en kan kiezen wanneer je hoeveel terugbetaalt. Ze heffen er in bepaalde gevallen natuurlijk interesten op, wat je best probeert te vermijden, maar het zijn dus extra dingen om in de gaten te houden.

twitter reddit linkedin facebook

Best practices for user account management

2018-02-27 11:17  i3036bis  coding internet  [permalink]

Google Cloud Platform Blog: 12 best practices for user account, authorization and password management

Bon, ik moet dringend de lijst die ik hier opgesteld had nog eens bijwerken met de hedendaagse methodieken...

twitter reddit linkedin facebook