yoy.be "Why-o-Why"

Dune (2021)

2021-11-06 00:23  dune  actueel film  [permalink]

Het is lang geleden dat ik nog eens in mijn pen kruip na het zien van een film, maar het was ook lang geleden dat ik nog eens tot in de cinema was gesukkeld. En wat voor een film.
Ik ben ergens blij dat ik toevallig iemand mee had die de boeken niet had gelezen, want zelfs al is het al lang geleden, je weet wel nog wat er ongeveer allemaal gebeurt. Eén van de uitdagingen van een verfilming van Dune is om het publiek niet te veel te vervelen met alles uit te leggen — want er is veel uit te leggen — en toch het allemaal wel te laten vooruitgaan. Of erger nog, dingen weg te laten, dan doe je meer kwaad dan goed, een van de commentaren van de 1984 film, dacht ik. In het begin krijg je een hoop te verwerken, maar dan gaat het wel vooruit, dus dat zit wel goed, denk ik.
Vond ik het erg dat Zendaya maar iets van een paar minuten te zien was? Nee eigenlijk niet. Voor een ruimte-drama komt er inderdaad relatief weinig ruimte aan te pas. Maar uiteindelijk gaat het daar ook niet om. En dat de soldaten terug met zwaard en mes elkaar te lijf gaan in plaats van op elkaar schieten van op een afstand, is ook iets waar sterk beeldmateriaal van komt. Dat ze met lasers dan weer wel gebouwen kunnen neerhalen, is iets dat ik misschien nog eens de uitleg moet over gaan opzoeken.
Maar de toon is gezet. Het is een uitgebreid, maar fantasierijk verhaal. Heel mooi in beeld gebracht en uitgewerkt. Er zijn ongetwijfeld computerbeelden gebruikt, maar ze gaan mooi op in de rest. Behalve de ballons van de carry-alls misschien, maar ik wil niet haarklieven.
De klank is in orde. Ik had niet zo'n gevoel dat de soundtrack op zijn eigen een ding om te bewonderen is, zoals het bij Bladerunner of American Beauty was (of Trespass, maar da's een verhaal op zijn eigen), maar dat had deze film zeker niet nodig.
Maar het is duidelijk een aanzet. Het eindigt allemaal open. De grote lijn van het verhaal in gedachten, zou de tweede film wel eens een volledig andere film kunnen zijn. Een aantal belangrijke personages zijn er aan voor de moeite, en er komen minstens evenveel allemaal belangrijke personages inderdaad hierna pas aan bod... Hopelijk gaan ze voor die rollen ook ongeveer even grote kleppers te pakken krijgen als bij deze! (Wie zouden ze casten voor prinses Irulan? Mag ik dromen?) Het was even wachten, maar het was al snel beslist dat de tweede film er komt. Als deze eerste het goed doet, hoop ik al stilletjes dat een derde ook al sneller wordt aangekondigd, tenminste voorbereidend werk. Maar eerst nog even uitkijken naar de serie over de Bene Gesserit die ze gaan maken, dat zal ook om van te smullen zijn.

twitter reddit linkedin facebook

Porter Robinson & Madeon - Shelter

2020-12-12 18:18  shelter  dagboek film tv weblog  [permalink]

→  Anime & Manga — What does (present) Rin mouth when she sees her father and her past self at the shrine?

Sad, no answer there. (Yet?) If you haven't seen what it is, go have a look first. It's only 6 minutes. Or read about it here or here. (I also feel a little sad I've only now learned about this. But it's all part of me getting to know anime much more since the pandemic, but that's another story altogether. I may post something about that sometime later.)

It really feels like there's no way that's all. You feel like you've seen a preview, a small taste of the big thing and you really want to see more, but there isn't. It takes some searching around to find that out, but apparently there really isn't. (Yet?)

So I watch and re-watch. Closely. Then wait a few days and watch again, hoping to pick up a few more things. It's really that good. I get that. A lot of attention to detail went into it.

But you do get questions about things. What does she utter when her dad and younger self leave the shrine? (4'15") You can guess, and artistically speaking, you can't be wrong. She's reaffirming memories that were lost before, after all.

What isn't clear to me and I find very intriguing, is the section right after she takes a bath (3'05"). Even when the camera changes (3'06") there's already all of devestation outside. She ventures out (3'12") in what looks to me like funeral attire. Is she mourning the loss of her home world? What's with the square lights, most white with a few red? Great shot with her resting in the tree! (3'17") Did she model this broken world for herself? Is she having a hard time after getting memories back since touching the swing (2'24")? I'm guessing it's by her design because it's only after that she unlocks the digital design of her old home village. (3'24")

Except the visit to the shrine and other flashbacks were before that. But she's not figured in light there, so it may be proper mental images. If her brain-interface would pick up on those to manifest them in her 'living realm', it would be a story-element of its own, and would lessen the strength of the revelation at the end. So I guess there's a lot more to touch upon there, and it really feels like there's much more to the story, but it's not supposed to be a full length series. So it's better to not want it to be.

But there's so much more anime to discover! And this is a great love-letter to anime in general. With the little anime I've discovered so far — really need to do a write-up about that! — I can suggest you watch Kanata No Astra if you like the 'astray in space' thing...

twitter reddit linkedin facebook

5th Element: a remake?

2015-09-07 23:42  5thElementRemakePlease  film  [permalink]

Naar mijn bescheiden mening is het tijd voor een 5th Element remake. Misschien is het dat wel al een tijdje. (van 2013!) Niet dezelfde film, akkoord, maar er zat zo veel goed in die film. Jammer genoeg ook een hoop waar een hoop mensen, terecht, van wegblijven, maar op mij had het van direct de eerste keer de indruk dat als je die dingen negeert, je de parels kan rapen in die film. Zoals andere grotere verhalen gaat het over een selecte groep mensen die per toeval er toe komen het volledige universum te redden van de ondergang. Dat is en blijft een goede kapstok voor gelijk welke film, vooral als de fictieve elementen goed ineen lijken te zitten en ze uit de buurt van ongeloof blijven. Plus, mij krijg je gewonnen als alles niets is wat het lijkt. Een verenigde militaire kracht die in al zijn kunde toch even niet weet wat gedaan, de strenghouders van het geloof die bevraagd worden om antwoorden, maar eigenlijk zelf niet weten dat ze het niet (meer) weten... De slechteriken die eigenlijk echt ook wel hard werken aan hun inzet en ambities. De zakenman die eerst dacht een zaakje te kunnen doen, maar dan toch snapt dat de partner niet echt een parnerschap in gedachten had. Dat moet zeker allemaal blijven. Flikken die in een McDonalds-kamion belanden? Misschien. Een hyperactieve radiopresentator die op de gekste momenten dan maar tussen het geflikflooi een programma moet neerzetten? Nee dank je.

Hier is nog een idee: waarom niet 5th Element, maar 5 Elements, en er zoals het nu in zwier is, een serie. Een paar afleveringen dat het er zit aan te komen dat de Mondochewan zullen moeten komen ingrijpen. Een paar afleveringen dat het allemaal kapot is, en langzaam het misverstand uit komt. Dan de reconstructie (het pakje met de witte stroken, remember?) en het uitzoeken wat er dan moet gebeuren, en dan een hoop afleveringen waarin ze elk van de elementen moeten gaan opsnorren...

Natuurlijk in dezelfde tijdsgeest, met de heerlijke sneren naar de dingen die nu fout gaan en dan nog altijd fout(er) gaan zitten. Met effecten. Niet persé 3D, maar ik denk aan district 9 (nee ik heb Chappie nog niet gezien), en aan de 'overzichten' van de ruimteschepen in Battlestar Galactica, het lijkt of je er tussen zou kunnen hangen, er bij zou kunnen zijn, en dan leef je beter mee in het verhaal. Zolang het maar klopt als een bus. Nog meer dan dat je op het nieuws ziet dat de opruimdiensten staken, en dat de luchthaven dan vol afval ligt. Da's een goed begin, maar fan kan je voor je winnen door een verhaal dat zich afspeelt naast het verhaal te laten zien aan hints hier en daar. Maar misschien heb ik te veel naar Yamato 2199 gekeken.

Awel ja, waarom niet een mash-up van dat, met Macross er gewoon tussendoor (maar dan het verhaal en de setting, niet perse de mecha), en een echte serie slechteriken die in de weg lopen bij het redden van de wereld en alles... Maar ik zit maar wat te dromen natuurlijk.

twitter reddit linkedin facebook

Bad design on Star Wars: rebuttal

2009-08-21 11:30  i1785  film  [permalink]

http://blogs.amctv.com/scifi-scanner/2009/08/bad-designs-in-star-wars.php

Know what, I don't agree. I've always found there's a nice overall feel to the StarWars univers. For example I've noticed early on that a certain percentage of the volume of a space ship is reserved for propulsion, in other words a larger ship has larger engines and more thereof.

R2-D2: ofcourse a maintenance robot has an oil squirter and welding points! R2's are designed to fit into a space-fighter on the outside, little use for a voice-chip there, especially if communication with the pilot is done via the cockpit.

C-3PO: it's right there: young Anakin put C-3PO together and probably tampered with the programming to put in a 'basic' personality. Being alone on the farm of his foster parents, you know?

Lightsabers: the lightsaber technology is passed on from master to padawan, every lightsaber is different. Also Jedi get training in swordfighting and pre-emptive action, so should know how to protect the hands. I also don't think two light-saberblades slide over eachover easily. By the way, if a hand guard would be an option, why not have a total body guard? But then neither Anakin nor Luke could lose a hand in battle...

The other items I don't fully disagree with. But I also think they've done a great job given the small budget the first movies were made on.

twitter reddit linkedin facebook

District 9

2009-08-17 17:23  i1780  film  [permalink]

*slik* eindelijk nog een goeie stap in de goeie richting (van goeie SciFi). Aan de trailer te zien zijn het eindelijk eens niet de ammies die het allemaal oplossen. (Wordt het hoegenaamd opgelost?!) En de effecten zijn heel erg realistisch gehouden. Lijkt me toch op het eerste zicht. Bij ons is het nog wachten tot eind september blijkbaar...

http://d-9.com/

twitter reddit linkedin facebook

Moscow, Belgium

2009-03-22 21:33  i1693  film  [permalink]

Mo! Wasiennekikier tussen al de andere staan!:
http://www.apple.com/trailers/independent/moscowbelgium/

"Barbara Sarafian delivers a Oscar-caliber performance." Jadadde!

twitter reddit linkedin facebook

StarWars doet filmpjes tschijnt

2009-02-01 15:57  r1258  film internet  [permalink]

StarWars doet filmpjes tschijnt

hilarisch: maken ze zo nog film-samenvattingen?


twitter reddit linkedin facebook

Pixar - WALL•E - Trailer

2008-12-24 13:54  r1240  film  [permalink]

Pixar - WALL•E - Trailer

wattefuk?

http://www.apple.com/trailers/disney/up/

twitter reddit linkedin facebook

Pixar - WALL•E - Trailer

2008-06-04 16:20  r1098  film  [permalink]

Pixar - WALL•E - Trailer

ocharme:
http://www.buynlarge.com/NewsCenter.html?storyId=29


twitter reddit linkedin facebook

Pixar - WALL•E - Trailer

2007-12-31 15:22  r1030  film  [permalink]

Pixar - WALL•E - Trailer

ooh, ze komen meer en meer in gang heb ik de indruk: http://www.flickr.com/photos/deltamike/2110100874/

en hier, nog: http://pixarblog.blogspot.com/2007/12/sunday-special-wall-es-timeline.html

ze hebben in ingeval hun niet ingehouden met de aaibaarheid: http://media.movies.ign.com/media/879/879322/img_5142269.html


twitter reddit linkedin facebook

Pixar - WALL•E - Trailer

2007-11-25 14:25  r1015  film  [permalink]

Pixar - WALL•E - Trailer

en dit zou de site er van worden: http://www.buynlarge.com/


twitter reddit linkedin facebook

Who else has stopped caring about the Blu-ray/HD DVD war?

2007-10-27 22:52  i1304  film  [permalink]

Who else has stopped caring about the Blu-ray/HD DVD war? | The Digital Home - Don Reisinger blogs about the tech closest to home - CNET Blogs

I couldn't agree more.


twitter reddit linkedin facebook

Flash! A-AAh

2007-10-27 13:26  r982  film  [permalink]

Flash! A-AAh

ooh! it's a series, not a movie remake: http://www.scifi.com/flashgordon/

twitter reddit linkedin facebook

Pixar - WALL•E - Trailer

2007-08-21 12:23  r936  film  [permalink]

Pixar - WALL•E - Trailer

maar wie zoekt vindt wel meer
Get and Collect :: Onderwerp bekijken - WALL•E (Pixar)


twitter reddit linkedin facebook

Pixar - WALL•E - Trailer

2007-08-21 12:17  i1258  film  [permalink]

Apple - Trailers - WALL•E - HD

Gelukkig bestaan er nog altijd trailers waar ze niets te veel in vertellen.

http://www.wall-e.com/

twitter reddit linkedin facebook

Photoshop rules the world

2007-07-11 21:16  i1240  film  [permalink]

http://www.canneslionslive.com/film/win_1_1.htm

Nog geen zo'n domme zet van Dove om het over de andere boeg te gooien.


twitter reddit linkedin facebook

StarWars doet filmpjes tschijnt

2007-05-25 22:23  i1217  film internet  [permalink]

naartschijnt doet www.starwars.com nu filmpjes, ik zou eens moeten gaan kijken, misschien maken knappe dingen zoals dit ook kans:

http://www.starwars.com/

twitter reddit linkedin facebook

Flash! A-AAh

2007-04-30 20:22  r866  film  [permalink]

Flash! A-AAh

more interesting stuff about Flash Gordon and it's dense ties to the old times: BBC - h2g2 - Film References in the Song 'Science Fiction Double Feature'

twitter reddit linkedin facebook

Flash! A-AAh

2007-04-30 14:05  i1203  film  [permalink]

Ah! truly! it's not a joke! there really is a new remake in the making!

http://www.imdb.com/title/tt0421201/


twitter reddit linkedin facebook

Da Vinci Code: Follow the hype: everyone joins in!

2006-05-22 18:39  i608  film  [permalink]

Opus Dei - DE DA VINCI CODE

voila, da's ten minste ContentManagement! Kort op de bal spelen, en op wat beter dan de aktuwaliteit! En wel met droge staalharde informatie die noch ontkent, noch bevestigt dat er enigzins faecaliën aan de knikker zouden zijn. En zelfs met een hele mini-site die op de sitemap en al komt...

Maar daarmee weet ik nog niet waar de hype about is, misschien ben ik hier iets meer mee:

BBC NEWS | Europe | Decoding secret world of Opus Dei


twitter reddit linkedin facebook

Telenet PCTV Films

2006-02-24 17:28  r384  internet film  [permalink]

Telenet PCTV Films

is het mijn indruk, of moet je niet meer inloggen voor PCTV? of toch niet voor de live TV...

twitter reddit linkedin facebook

IMDb: Born in Belgium

2005-10-18 14:23  i325  film tv  [permalink]

IMDb biography search

grappig om te zien! Zelfs de koning zit er tussen!


twitter reddit linkedin facebook

Telenet PCTV Films

2005-09-20 16:47  i234  internet film  [permalink]

Telenet Pctv begint al betere films te kunnen geven!
twitter reddit linkedin facebook

 

Archive... Search...