yoy.be "Why-o-Why"

2021 ...

januari februari (3) maart (2) april mei (25) juni (23) juli (21) augustus (29) september (18) oktober (10) november december

10-01 10:57
 
HUMO
 Zal u nog een mondmasker dragen waar het niet verplicht is? Vertel ons waarom wel of waarom niet # 
Het ziet er voorlopig naar uit dat het nog overal uithangt dat een mondmasker dragen verplicht is...
10-01 18:47
 
crunchyroll
 Nozomi Entertainment Launches Kickstarter to Dub 1985's Dirty Pair # 
Ooh, een Lovely Angels dub?! Kan de moeite worden...
10-01 17:12
 
vice ᴜs
 Iceland Has Built a Carbon Negative Power Station Using Volcanic Rock # 
Hmm, is het ook zeker dat al die koolstof-verrijkte-basalt in de grond niet te veel andere gevolgen gaan hebben voor de natuur of het drinkwater?
09-21 16:34
 
vox
 Why the US isn’t ready for clean energy # 
Hmm, zou het een idee zijn voor The Boring Company om te pivoteren naar een nog kleinere tunnel-diameter, precies goed voor ondergrondse hoogspanningslijnen? Als ze dan nog sneller kunnen boren kunnen ze misschien heel erg concurrentiëel zijn, en het lijkt me dan gemakkelijker om een hoogspanningslijn door de grond te schieten, dan de grond klaar te maken voor van die hoogspannings-torens die waarschijnlijk blijvend meer onderhoud nodig hebben. (Alleen moeten ondergrondse hoogspanningslijnen wel met gelijkspanning werken, dacht ik, maar da's niet onoverkoombaar...)
10-03 13:00
 
inverse
 Why 'Dune' fans should be thankful Jodorowsky’s version was never made # 
Awel, zie. Ik was ook al zoiets aan het denken stil voorzichtig in mijn hoofd.
10-03 06:15
 
𝔚𝔓
 Chinese warplanes fly toward Taiwan for 2nd straight day # 
Hmm, stel dat het militair echt lastig wordt voor Taiwan, en ze de commerciële uitvloei van producten moeten stoppen, gaat het dan nog moeilijker gaan met de wereldwijde productie die problemen ondervindt van het tekort aan halfgeleiders? Dit ruikt naar het spul dat globale financiële crisissen mee worden gemaakt...
09-13 06:21
 
JLPT4
 勉 - exertion # 
Ah, ja, van deze!🌒
10-03 17:09
 
Forbes
 ‘People Will Be Disappointed’: Top Democrats Concede $3.5 Trillion Budget Bill Will Shrink # 
Zouden ze dan niet beter een 10-biljard-munt slaan?
10-01 12:35
 
ANN
 1st Space Battleship Yamato 2205 Film's 1st 14 Minutes Streamed # 
Ah, er komen twee films...
09-30 23:41
 
hackernoon
 "Without mining, there is no Bitcoin"  # 
Tja, 'industry'. Ik vind het onverantwoord om bijna blind te storten op iets wat duidelijk een einde heeft. Net alsof ze allen samen sneller en sneller naar de afgrond lopen, en daar wel gaan zien wie er op tijd gaat kunnen stoppen. Zelfs als alle halvings zullen geweest zijn, kan iemand voorspellen hoe het Bitcoin zelf gaat vergaan? Stijgen, dalen, stabiele koers? Of gaat het tegen dan al helemaal voorbijgestreefd zijn door iets dat (nog) beter ineen zal zitten?
09-30 22:45
 
FAIR
 ‘You Should Get the Vaccine Despite the Media Telling You You Should’ # 
Awel, dat zouden ze bij ons er ook door moeten krijgen. Luister nog eens goed terwijl je het jezelf voorleest: "Je zou je moeten laten vaccineren ondanks dat de media vertelt dat je je zou moeten laten vaccineren." In deze vreemde tijden is wantrouwen van de media niet te onderschatten, zeker niet als bij de volgende verkiezingen de resultaten in de lijn van de recentste peilingen zouden liggen.
09-30 18:30
 
ANN
 Ruri Umino, Mizuha Kuraoka, Aina Takeda Leave 22/7 Unit # 
Oei, nog drie minder. Maar tienduizend om uit te kiezen voor een nieuwe lichting? Ze blijven alvast allemaal nieuwe dingen van plan, spannend.

1 Trillion Coin? Wat dacht je van 'decimal pound'!

2021-10-03 21:30  1e12USD  actueel beurs dagboek  [permalink]

Het idee zou dus zijn om een munt te slaan van een biljard dollar. Of dat nu in platinum moet of niet, speelt geen rol, het gebruikte gaatje in de wet is dat het verschil tussen de kost om de munt te slaan en de aangeduide waarde van de munt niet bij de totale staatsschuld moet worden geteld. In de praktijk kan de VS er ongeveer van uitgaan dat die op de internationale markt vlot extra krediet kan aanspreken, hoewel dat politiek moeilijk ligt, en waarschijnlijk ook geen goed idee is om daar de limieten van te gaan opzoeken. Een vreemd idee, maar één dat misschien kan werken.

Hier is een ander idee — en misschien eentje dat wel al eens in een gelijkaardige vorm is gebruikt, denk maar aan de ECU als voorloper van de Euro — stel dat ze een 'decimale pond' (want blijkbaar was dat een probleem vroeger) invoeren in het kader van hun groot infrastructuur-plan die ze momenteel proberen goedgekeurd te krijgen. Die zou enkel dienen om de grote infrastructuur-werken die er komen om niet alleen de economie te spijzen, maar tout-court gewoon het land te heropbouwen. Dat zijn allemaal grote dingen, dus laat ons zeggen dat ze de nieuwe pond initieel aan $1000 per £1 rekenen, en uitsluitend gebruiken om de betrokken bedrijven te vergoeden. Deze bedrijven kunnen de nieuwe pond in hun boekhouding opnemen, maar slechts beperkt omzetten in gewone dollars om aankopen te doen en lonen uit te keren. Er is een dagelijkse limiet voor wat de staat wil omzetten in dollar per dag, enkel verhoogd met wat andere partijen aan dollars aanbieden voor deze nieuwe ponden. Want als de koers — eventueel later pas — wordt overgelaten aan de wetten van vraag en aanbod, gaat dat vanzelfsprekend gepaard gaan met die vraag en aanbod, al was het om te speculeren, of om risico te spreiden over verschillende dingen om liquide middelen te parkeren. Ik ben geen boekhouder, maar heb er ongeveer wel al zoveel over begrepen.

De beperking is er vooral om de munt te blijven kunnen gereserveerd gebruiken voor het grotere werk, zoals aanbestedingen van staatswege. Ik blijf er bij dat als de volledige economie van een staat ongeveer gelijk verspreid over twee valuta met iets uiteenliggende eigenschappen, dit de centrale instanties een extra controle-knop heeft om de gezondheid van die economie te kunnen bijsturen. Alleen is dat natuurlijk niet vanzelfsprekend, moet dat in een gepast wettelijk kader, en vooral met de nodige limieten van in het begin al duidelijk. Die dagelijkse limiet zou moeten voor het ergste beschermen, maar opnieuw ik ben geen expert natuurlijk. En het uitwerken van de nodige wetteksten is op zich ook al een uitdaging voor zowel legislatieve als econo-theoretische specialisten. Maar ik blijf het me afvragen of het wat zou kunnen zijn.

Nu ik er over denk, misschien was dat de bedoeling van de groene-stroom-certificaten... En de consumptiecheques... Maar toch lijken me die probeersels slachtoffers te zijn geweest van een te beperkte politieke visie. Naar mijn bescheiden mening, maar ik ben geen expert natuurlijk.

twitter reddit linkedin facebook
10-04 08:30
 
LastWeekTonight
 PFAS: Last Week Tonight with John Oliver (HBO) # 
Tja, ergens denk ik dat een beetje vervuilde grond die ze toch met de nodige voorzichtigheid in een wegenwerken-bouwwerf wille verwerken, in het niets verdwijnt in het kader van het groter probleem dat er mee aan het licht gebracht werd. Was er een tijd terug niet een probleem met C8 bij spoorweg-medewerkers die de treinstellen moesten verven? Blijkt ook PFAS te zijn, dus...
10-05 11:38
 
jla
 Quartex Pascal: Nearing completion # 
Oh, als ik even mag dromen... In een andere dimensie... Of als iemand we zou willen full-time betalen om al mijn tijd te stoppen in zo'n dingen die me wel interesseren...
10-05 19:10
 
dev.to
 WASM is AWSM # 
Ah ja, de ommekeer is compleet. Met JS ben je nu best op de server, en met WA best op de client...
10-06 18:09
 
input
 Zuckerberg’s plea to the public reads like he thinks we’re all stupid # 
Het doet me direct denken aan dat artikel van een paar dagen terug dat macht echt wel dingen kapot maakt in je kop. Misschien zou iemands dat bij diene mens ook eens moeten nakijken. Maar dat is dan weer inbreuk van de privacy, jammer genoeg. Iemand anders zin om een wetsvoorstel uit te werken dat mentale gezondheid van CEO's moet worden opgevolgd, en per uitbreiding van de volledige C-suite? (En de raden van bestuur terwijl we bezig zijn?) Zou dat dan ook direct invloed hebben op de inclusiviteit van die bevolkingsgroep?
10-06 18:00
 
vox
 Facebook is having a Big Oil moment # 
Ik blijf toch worstelen met dit vraagstuk: hoe ‘splits’ je een sociaal netwerk? Hoe zou je het kunnen maken dat je vrij kan kiezen tussen een aantal (bijna) gelijkwaardige aanbieders, en toch blijvend aansluiting vinden bij de mensen die je in het echte leven kent ongeacht bij welke aanbieders zíj zitten en hoeveel dat er dan ook zijn. Als er een gemeenschappelijk protocol moet komen wat ze allemaal mee moeten kunnen werken om de betroffen data mee te kunnen uitwisselen, krijg je altijd een beperkte versie die mogelijk welkome vernieuwing in de weg zal zitten, of de gezamenlijke gebruikservaring schade toebrengt.
10-05 20:06
 
nieuwsblad²
 McDonald’s wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn # 
Geen spuit meer in de limonade?
10-09 01:29
 
space
 'The Expanse' is back! Check out the first teaser for the sixth (and final) season # 
Ben benieuwd, wel jammer dat het het laatste seizoen zou zijn.😢
10-12 13:41
 
CNN i
 Our underwater future: What sea level rise will look like around the globe # 
Ha ja, het stukje The Expanse dat ik laatst zag, daar staat lekker al een metershoge muur rond Manhattan... Maar als we even wild mogen dromen, stel dat ze Verrazzano Narrows (en ook Throgs Neck) zouden afdammen, én het waterpeil achter de dammen lager zouden houden, dan komt er extra (dure) grond vrij om te bouwen, en kunnen ze de oceaan als stuwmeer gebruiken om energie mee op te wekken... (Maar is het wel gedaan met de haven.)
10-10 02:01
 
HN
 Satoshi Nakamoto : Len Sassaman # 
Allee, als dat klopt is Bitcoin zelfs misschien geheel of gedeeldelijk in ons eigen Belgenlandje geschreven...
10-13 07:34
 
TechCrunch
 True Ventures is diving deeper into digital assets, aided by a former Homeland Security lawyer # 
En toch vrees ik dat het vet van de soep is. NFT's en de meeste ICO's lijken voor mij ingewikkelde pogingen om een nieuwe "hype cycle" the starten en zo misschien met een hoop geld te kunnen weglopen, maar als dat je eigenlijke bedoeling is begin je er beter niet aan. Blijft opletten dus. Het wordt meer en meer werk om grondig na te gaan of er serieuze dingen tussen zitten, en dat is het me voorlopig niet waard...
10-13 18:05
 
Smithsonian
 Facebook Addresses Illegal Sales of Amazon Rainforest Lands on Its Platform # 
Zou dat iets zijn voor de extreem-groenen? Zoveel mogelijk regenwoud kopen zodat een ander er niets mee kan doen. Of heel misschien gaat daar in Brazilië vanzelf helemaal keren bij de volgende verkiezingen...
10-13 20:08
 
jalopnik
 The 2022 Lexus LX 600 Brings The Ultra-Luxe Land Cruiser Into The Modern Era # 
O jee. En ik vond dat het al erg was met BMW's neusgaten vanvoor...
10-13 18:50
 
protocol
 6 policy proposals from Andreessen Horowitz for the future of crypto # 
Allee, “Web3” dus... Het ding moet een naam krijgen zeker? Recent nog dacht ik, met alle poeha over Facebook en andere, misschien is het tijd voor het besef dat 'alles voor gratis' misschien wat te ver ging en te veel van het goeie was. In een wereld waar alles iets kost, ook al is het een heel klein beetje, hebben we de ergste dingen die we nu online zien niet. Dus een van de mogelijke betere uitkomsten van deze nieuwe evolutie is een nieuw internet waar je op kan onder voorwaarden, en waar alles toch terug een heel klein beetje kost. En als je meer of anders wil kan het, aan een andere prijs.
10-13 16:25
 
nieuwsblad¹
 Vlaams minister van Energie Zuhal Demir plant vergoeding voor langdurig uitvallende zonnepanelen # 
Dat lijkt me vreemd. Ik zou zelfs durven opperen dat het geld beter besteed is aan een project om van Fluvius uit een netwerk van batterijen te verspreiden vooral daar waar er te veel energie ontstaat bij stralend weer. Alleen heeft Fluvius zelf momenteel nog een paar duivels te temmen, waarschijnlijk.
10-07 12:52
 
r/programming
 Why We Switched From GitHub Issues to Jira to ClickUp # 
Is er iemand die mij enkele jaren wil full-time betalen zodat ik tx kan uitwerken tot het niveau van deze dingen? En misschien beter?
10-07 13:28
 
HN
 Hello IPv6: a minimal tutorial for IPv4 users # 
Super interessant, maar te zwaar voor zo laat op de avond. Ik moet dringend een 'URL later lezen' lijst maken voor mezelf. En de dag van 26-uur (alleen voor mezelf) uitvinden...