yoy.be "Why-o-Why"

De toekomst van het computerscherm: MEMS!

2008-11-18 22:13  i1578  computers  [permalink]

Ha! Hier! Ze zijn weer bezig.

http://research.microsoft.com/hardware/Web_On_The_Wall.aspx

De toekomst van het computerscherm zou dus uit 'blokken scherm' zijn die je gewoon aaneenschakelt, in de grootte en vorm van je keuze.

Een scherm ter grootte van een bureau is iets dat ook bij mij als kind is blijven steken. Tron weet je nog? (er komt trouwens een sequel!)
Maar nu ik zelf beroepshalve tussen de computers zit, lijkt me het nog altijd iets vreemd, om terug van het opstaande oppervlak naar een neerliggende vlakte te gaan (auw mijn nek), waar je je armen voor moet strekken en uitrekken om de buitenrand te kunnen bereiken.

Ik kan me er goed in vinden dat je met handen, muis en ogen niet te veel afstand moet afleggen, om toch alles te kunnen doen bewegen dat er moet bewegen. (Krijg je dan weer RSI van, kweetet, maar ontspannen kunnen werken heeft ook iets). Hoewel ik heb gemerkt dat 'acceleration' helemaal onderbewust in mijn gebruik wel is binnengeslopen. (Het viel me op met virtual machines en OS'es die dan weer geen accelleration doen, was even wennen!)

Maar ja, aan iedere hype die lukt zit er wel iets goed dat uiteindelijk overblijft en iets wordt. Dus MEMS zonder de show? Tja, ok, eerst zien en dan geloven (en tegen dan zijn ze misschien betaalbaar). Een voordeel misschien dat Microsoft er over begint, want de software moet ook mee natuurlijk...

twitter reddit linkedin facebook google+