yoy.be "Why-o-Why"

Dial-up connection to GPRS

2007-04-01 00:35  i1181  internet  [permalink]

Dit was even intens googlen, maar ik ben blij dat ik het gevonden heb en dat het werkt. (Hoewel ik het op de rekening ook wel ga zien werken vermoed ik).

Telenet lag er uit tot 29/3, en ik moest natuurlijk nog net aan iets op het net... Tijd om eens te zoeken of ik de laptop over GPRS op mijn SonyEricsson K750i kan doen werken. Er zat een USB kabel bij, waarmee je aan vanalles kan: een drive voor de dingen op zijn memorystick, maar ook een data modem! Aha. Dus een dial-up connection inleggen, maar daar heb je blijkbaar wel een telefoonnummer voor nodig.

Awel dat blijkt deze te zijn: *99***2#
En die 2 is eigenlijk een "cid" of het interne account-nummer van de accounts in je GSM. Je kan met account-info het juiste nummer opzoeken, en blijkbaar moet je bij Proximus die hebben met 'APN' "internet.proximus.be". Wat het is weet ik allemaal niet 100%, maar ik ben blij dat het werkt.

Hoe het werkt op andere operators weet ik niet. Wel weet ik dat eens op hun respectievelijke sites heb liggen zoeken, en de andere het zogezegd maar geven bij hun duurste accounts, maar dat lijkt me toch niet helemaal te kloppen met de echte situatie...


twitter reddit linkedin facebook