yoy.be "Why-o-Why"

2022 ...

januari (23) februari (25) maart (21) april (22) mei (21) juni juli augustus september oktober november december

05-02 13:48
 
morgen
 Te koop: iconische velodroom met ‘gekke fietsjes’ in Blankenberge # 
Iets voor Couke?
05-02 13:00
 
Forbes
 Why You Need To Rethink Your Website’s Career Page # 
Hoe was het laatst op de radio? "De jongste generatie aanziet het loon als een bevestiging van de kwaliteit van het geleverde werk." Ik moest even slikken. Ik zag vroeger het loon als iets relatief constant, dat misschien op termijn wat omhoog kan als het goed gaat, en over de kwaliteit van het geleverde werk zal je zo wel horen zeker?
05-02 17:22
 
r/programming
 Jdk 8 to jdk 18 in garbage collection: 10 releases, 2000+ enhancements # 
Urg Java. Ik moet nog altijd eens goed opschrijven wat ik heb tegen Java... In elk geval, specifiek garbage collection, dat kan je toch gewoon vermijden? Ja, er is veel theorie over, en in de Lisp-wereld is dat belangrijk, en misschien in de lossere wereld van programmeer-omgevingen met lossere types, maar die hebben dan ook nog andere problemen en eigenschappen die misschien ingrijpender zijn dan garbage collection. Als je er goed over nadenkt, is er zo veel meer te bereiken met goed uitgewerkte 'lifetime management' waar de allocatie en vrijgave allemaal precies op de juiste plekken zitten. En zelfs waar je wat meer vrijheid wil, kan je perfect met reference counting werken, dankzij spin-locks en nog van die moderne dingen kan dat met minimale vertraging... Maar je moet het willen inzien natuurlijk. En de programmeeromgeving hebben die je van het nodige voorziet.
05-03 14:37
 
BGR
 MIT scientists claim they can reverse hearing loss with a 2-hour treatment # 
Dit lijkt er eentje om in de gaten te houden...
05-03 18:44
 
Tijd
  Tommelein blaast liberaal vuur uit  # 
Ik dacht even, smijt je zo wat er nog is aan geloofwaardigheid de deur uit? Maar in het huidige politieke tijdperk levert geloofwaardigheid op zich geen stemmen meer op, zeker?
05-03 21:41
 
atlantic
 My Mother Was Wrong # 
Het gaat niet goed met de VS. Ik zie het nog uiteenvallen in de 'beschaafde' kust-regio's, en het conservatieve middenland...
05-04 15:51
 
TechCrunch
 Fisker reveals all-electric luxury GT sports car # 
!
05-04 17:35
 
Tijd
  Belgen sparen minder door stijgende levensduurte  # 
Deuh. Ergens wil ik dat die domme oorlog gewoon stopt, alleen maar om te zien hoe de economie gaat herstellen. Hetzelfde of anders na covid/Ever Given/Trump/brexit/de kredietcrisis/... ?
05-04 14:02
 
crunchyroll
 Umamusume: Pretty Derby Announces New Anime Series Production # 
!
05-04 12:58
 
Axios
 Self-driving cars will need smarter roadways # 
Ut-tut-tut. Hebben de zelf-rijdende auto's van tegenwoordig al een zichtbare mapping van de geldende verkeersregels toegepast op de omgeving zoals het systeem dat momenteel waarneemt? Los van dat ze nu aan het proberen zijn een machine te maken die zelf rijdt, zouden ze zeker eerst een machine moeten maken die heel goed weet waar er hoe gereden mag worden. Ons ethisch systeem moet toch ook constant de werkelijkheid zoals wij die waarnemen aftoetsen tegen wat wij aanzien als 'correct' en 'fout'? (Iets wat voor sommige mede-bestuurders best al een moeilijke opdracht blijkt te zijn, wil ik soms wel eens opmerken als ik zelf onderweg ben, maar da's een ander verhaal.)
05-05 11:00
 
𝔑𝔜𝔗
 Anti-Putin Russians Are Leaving, With a Push From the Kremlin # 
Gaan Russische vluchtelingen hier ook even hartelijk worden ontvangen?
05-05 10:52
 
De Bestuurder
 OPINIE: Te veel bestuurders in de nieuwe Port of Antwerp-Bruges. Wat een gemiste kans… # 
Ik heb net een gek idee. Zou je het kunnen 'omkeren'? Ik dacht dat het in Hong Kong was dat er enkele zitjes in het parlement rechtstreeks door het bedrijfsleven worden ingevuld. Zou je dus kunnen verplichten dat de grootste bedrijven moeten heel nauwkeurig selecteren op bekwaamheid en onafhankelijkheid (dus geen cumul) maar deze mensen — echt in die hoedanigheid — betrekken in het wetgevende apparaat? Dan heb je direct structurele inspraak van het bedrijfsleven en is er geen nood meer aan een lobby die moet opereren in de schaduw en onrechtstreekse invloed uitoefenen om bepaalde dingen te gaan sturen. Maar wat weet ik er van, natuurlijk.
05-05 17:11
 
TechRepublic
 Why Microsoft Lists is the new Excel # 
Ik ben niet meer mee. Nu en dan zie je zoiets waar je van denkt, ziet er goed uit, maar is het op lange termijn wel bruikbaar? Maar gezien dit van Microsoft komt, en ze tonnen ervaring van Excel en Teams kunnen meenemen, is de kans groot dat dit wel terdege is uitgekookt en klaar is voor intensief gebruikt. Dus zou ik er eens moeten in detail naar kijken... (Wanneer?!)
05-05 17:05
 
news.belgium 🇧🇪
 OLO Optional Reverse Inquiry (ORI) faciliteit van 06/05/2022 # 
Ik ken hier te weinig van. 4,5% op 4 jaar, is dat de moeite?
05-05 16:23
 
crunchyroll
 Umamusume: Pretty Derby Announces Short Anime Project UmaYuru # 
nog 🐎
05-05 16:02
 
Independent 🇬🇧
 Samsung’s new microSD card can record continuously for 16 years # 
Zot!
05-06 07:00
 
Bloomberg¹
 World’s Biggest Hydrogen Trucks Start Work at Anglo American # 
Het zal gaan beginnen. Ik denk dat we meer en meer van die grote projecten gaan zien die stuk voor stuk van brandstof overstappen naar waterstof. Niet alleen omdat het rollend materieel zelf kon ontwikkeld worden met een 'verbrandingsmotor' om in dezelfde 'form-factor' dezelfde kracht of druk te genereren, maar vooral omdat er ter plekke de nodige waterstof kan worden aangemaakt of op tijd geleverd worden. Precies daarom denk ik dat het niet vanzelfsprekend zal zijn om vrachtverkeer op de wereld-zeeën op waterstof te gaan zetten, omdat de voorzieningen per haven voor waterstof er anders uit zien dan de voorzieningen voor fossiele brandstof. Plus in de overgangsfase gaan ze beiden nodig zijn... Best een uitdaging.
05-06 10:14
 
data
  Nieuwe waterstoftrein van Siemens en Deutsche Bahn stoot alleen stoom en water uit  # 
Awel kijk, mijn woorden zijn nog niet koud. Als ge met geld zit en iets zoekt om te investeren: groene waterstof!
05-06 17:52
 
reuters 🇪🇺
 Belgian brewer starts global roll-out of Ukraine beer for relief effort # 
"Make beer, not war."?
05-09 07:36
 
crunchyroll
 SPY x FAMILY's Loid Goes Undercover for Women's Lifestyle Magazine anan # 
Komt Yor dan in een mannenblad?
05-09 16:30
 
 ‘Tenzij er iets verandert waardoor het geboortecijfer hoger wordt dan het sterftecijfer, zal Japan ophouden te bestaan’ # 
Zou het kunnen werken als je alle pensioenfondsen en het kindergeld op een hoop gooit, kindergeld progressief maakt vanaf 3 kinderen (meer geld per kind vanaf drie of meer) en daarbij ook nog extra investeert in goeie zorg en bijstand van de allerkleinsten? En ook nog goed veel (betaald) verlof per kind, voor beide ouders. En ook nog extra ondersteuning voor alleenstaande ouders.
05-10 11:29
 
r/programming
 If I Could Only Learn 6 Programming Languages in My Life, I’d Learn These # 
Oh, ja direct zes. Misschien moet ik dan toch eens kijken naar Kotlin. Op termijn... Wat je hier eigenlijk ook ziet, is dat een grote sleutel tot het succes van een programmeertaal toch de (drempelkozen) binding met de operationele omgeving is. Dat precies maakt Ruby zo sterk, en bij Python kozen ze om veel ondersteuning van in het begininte bouwen ("batteries included", hoewel ze recent overwegen om dat nu toch wat los te laten) en bovenal PHP waar inderdaad Yahoo, maar ook bijvoorbeeld Wikipedia en Facebook op zijn gebouwd. Voor PHP was het bijlange niet zo vanzelfsprekend om met een groot team aan mensen een grote uitgebreide website op te zetten...
05-10 15:44
 
digg
 'The Fifth Element' Has All The Elements Of Sci-Fi History # 
Hoog tijd voor een remake? (Maar deze keer niet met costuums van Jeal-Paul Gaultier?)
05-10 18:50
 
NPR
 Lithuania designates Russia as a terrorist country, a global first # 
Heel interessant! Zouden er snel nog volgen?
05-10 18:37
 
tweakers
 België gaat rijbewijs tijdelijk intrekken van appende bestuurders # 
Goed. Ik zat daarnet nog na een met een sterk schommelende snelheid en rijrichting. Levensgevaarlijk.
05-10 18:21
 
DarkReading
 Cybercriminals Are Increasingly Exploiting Vulnerabilities in Windows Print Spooler # 
Doet er mij aan denken. Als je toch een hele periode niets te printen hebt, kan je de 'spooler' service gewoon stoppen, en manueel werd starten als je die wel nodig hebt. Moet ik eens shortcuts op de desktop voor maken, die kan je in de properties ctrl+alt+(letter) combinaties toekennen. #poweruser
05-10 16:07
 
Bloomberg
 Croatia Condemns Hungarian Leader for ‘Territorial Aspirations’ # 
Dat, persvrijheid aanvallen en moeilijk doen over Russische olie. Hebben ze daar misschien genoeg mee om ze uit te unie te zetten?
05-10 15:00
 
phys
 The future of nuclear waste: What's the plan and can it be safe? # 
Als Duitsland stopt met bruinkool-winning, kunnen ze iets doen met die enorme putten die ze hebben gemaakt en misschien gaan dichten? Alleen denk ik niet dat die 700 meter diep zijn...
05-11 07:50
 
Independent 🇬🇧
 The Eurovision Song Contest: The Story of Fire – Why the Will Ferrell and Rachel McAdams film nailed the competition # 
Ja ja ding dong!
05-11 19:17
 
slate
 The Tiny Country That Could Be Russia’s Next Target # 
Hmm, Moldavië kan zelf niet toetreden tot militaire organisaties, maar stel dat Romenië of Bulgarije, om de belangen van hun burgers die in Moldavië wonen, unilateraal zich bindt om oorlog te verklaren met gelijk welke buitenlandse entiteit die aggressie pleegt op Moldavisch grondgebied, zou dat Rusland genoeg kunnen afschrikken? Het blijft een delicatie situatie rond hoe het nu zit rond Transnistrië, maar als je er Russische troepen 'actief' hebt om de 'vrede te garanderen', terwijl er net over de grens van dezelfde Russische troepen 'actief' zijn om Urkraïens grondgebied in te nemen, dan zien het er allemaal uiterst vluchtige omstandigheiden uit...
05-11 20:26
 
reuters 🇪🇺
 Ukraine proposes swapping injured Azovstal defenders for Russia prisoners # 
Lijkt me een heel goed voorstel, dat Putin internationaal gezien niet kan weigeren denk ik, en ik kan aannemen dat Ukraine momenteel genoeg oorlogsgevangenen heeft voor het moment...
05-12 18:55
 
𝙻
 SQLite in Go, with and without cgo # 
Oeioei, 2+ keer trager? Waar verliezen die dan zoveel tijd aan? Is dit dan slecht nieuws voor Go in het algemeen?
05-12 18:18
 
hln 9K
 90 kilometer per uur op Gentse autosnelwegen? Vlaamse overheid start onderzoek # 
Zou het zin hebben om in kalmere periodes (zeg maar heel de dag buiten spits-uren) met de lichten boven de vakken, het verkeer over het viaduct Gentbrugge te beperken tot twee rijvakken per rijrichting, die dichtst bij het midden? Zelfs al heeft het niet zo veel invloed op het omgevingsgeluid, misschien zou het ding dan minder snel zo'n grondig onderhoud nodig hebben zoals het nu heeft gekregen? En in combinatie met 70km/u max zou het dan zeker duidelijk zijn dat het menens is. (En dat is nog allemaal maar braaf vergeleken met mijn ander voorstel.)
05-12 22:39
 
far out
 Christopher Walken joins cast for ‘Dune: Part 2’ # 
En als de padishah-keizer dan nog!
05-12 22:32
 
r/programming
 Regular Expression Improvements in .NET 7 # 
Oj ik kom achter, ik was nog maar net RE naar .Net 5 aan het zetten...
05-13 12:28
 
tokyo
 Niconico Chokaigi 2022 [Event Report] # 
Zou dat er hier bij ons ook door komen? Misschien niet helemaal in precies dezelfde vorm, en je moet een oplossing zoeken voor het Europees gefragmenteerde talent-landschap, maar als je zie hoe de Koreaanse gekte kon doorbreken bij een bepaald publiek, moet je toch ook iets zoals dit kunnen ontwikkelen en onderwijl je publiek ervoor ontwikkelen (en online uitgebreid verpamperen.)
05-13 17:07
 
 Erdogan zal Finland en Zweden ‘niet verwelkomen’ in de Navo # 
Hebben we iets om Turkije mee uit de Navo te zetten?
05-13 20:02
 
NWS
 Rusland levert geen stroom meer aan Finland, net nu het land NAVO-lid wil worden: toeval? # 
Hebben ze dan sjans dat "Olkiluoto 3" just op tijd klaar is?
05-15 20:39
 
/.
 Why This California Commission Unanimously Rejected a New Water Desalination Plant # 
Beeld je in dat de zoute brij na het ontzilten, midden op de oceaan zou kunnen helpen om het plastic afval daar te doen afbreken... Waarschijnlijk niet, en ook daar zal het schadelijk zijn voor het leven, maar als ze het niet lozen waar ze water opnemen, zijn ze toch al een heel klein beetje beter bezig, niet?
05-15 12:44
 
NWS+
 Vlaams minister Demir wil antwoorden van Elia over Ventilus-project: "Waarom kan dat in Duitsland wel ondergronds?" # 
Hebben ze het nummer van The Boring Company nodig? Ergens denk ik dat West-Vlaamse leem-klei-grond best wel vlot te onderboren is...
05-16 12:01
 
tweakers
 BIPT gaat ontwikkeling glasvezel in België volgen met kaart # 
Ah, die schieten ook nog eens wakker. Kunnen zij Telenet anders aan het oor trekken waarom ze niet mooi meespelen met de rest?
05-17 16:47
 
input
 Tesla opens Semi truck reservations with no release date in sight # 
Ze zijn de eerste. En ze menen het serieus. Dus denk ik dat je het kan maken om (veel) geld te vragen zonder dat duidelijk is wanneer er zou kunnen worden afgeleverd. Het is overduidelijk wat er gebeurt met je geld: ze bouwen er de productie-lijn mee op. Bij elk ander voorstel heb ik net de aandachtspunten opgesomd waar je heel goed op moet letten. Ondernemen is moeilijk, niet gratis, en een markt een nieuwe richting insturen doe je niet alleen. Da's iets wat denk ik voor alle Musk-ondernemingen opgaat.
05-17 18:26
 
inverse
 'Ahsoka' will be different from 'The Mandalorian' in one important way # 
Oh, die twee zussen die ze in de Onderstad leerde kennen, net na ze bij de Jedi vertrok, die hebben ze één keer in the bad batch teruggehaald, dus die kunnen ze opnieuw ook eens een bijrolletje geven...
05-18 17:59
 
CNN ɪ
 Britain's Royal Mint releases rainbow-colored coin to mark 50 years of LGBTQ+ Pride UK # 
🌈
05-19 04:02
 
/.
 Solar-Powered Desalination Device Wins MIT $100K Competition # 
Zie, ik denk al direct aan van die grote projecten in hun eigen land. Als ze nu zelf al massaal zeewater naar het binnenland pompen, en van deze nieuwe technieken gebruiken in hun woestijngebied — zon genoeg om daar op zonnepanelen (of beter spiegel-velden en een zout-vat) te vallen — en dan dáár ontzouten en de stuwmeren aanvullen. Het zoute overschot laat je in een ander stuk woestijn liggen, en misschien is dat dan wel weer interessant materiaal om lithium aan te onttrekken! Zou Musk et al. daar niet beter eens zijn geld in willen steken?
05-20 17:35
 
boing
 California's aging power infrastructure not suited to all these new EV cars # 
Dat zit er bij ons ook wel aan te komen zeker? Enerzijds denk ik dat we er beter voor staan dan daar, maar anderzijds zal het binnenkort misschien over veel meer gaan dan één hoogspanningslijntje in West-Vlaanderen...
05-20 16:45
 
gizmodo
 The 10 Dumbest Apple Patents That Made People Lose Their Minds # 
Tja, kijk, als het geld vlotjes binnenkomt, dan kan je het veroorloven om alles te patenteren, vanaf het idee zich al laat opschrijven — gelijk welk idee. Je weet nooit of het iets wordt, dan heb je alvast het patent al. Als een ander er ook op komt en er later wél iets mee slaagt te doen, kan je misschien alsnog er geld voor vangen...
05-20 19:11
 
phys
 Novel catalysts promote industrial production of clean liquid fuels from syngas # 
Oei, klinkt veelbelovend, maar ze blijven verdacht stil over de relatie tussen 'syngas' (wasda?) en kool. Het een komt waarschijnlijk voort uit het ander, maar waarschijnlijk niet met een al te proper procédé...
05-21 13:00
 
ars
 Biden administration lays out plan for four carbon-capture facilities # 
Met al die nieuwe batterij-technologie waar er naar gezocht wordt... Als je zo'n hoop gesequestreerd koolstof hebt, zou je dat als batterij kunnen gebruiken om elektronen in te parkeren over al dat koolstof? Waarschijnlijk ga je koolstof op zich niet zomaar als kathode of anode kunnen gebruiken...
05-20 23:27
 
reuters 🇪🇺
 U.S. says Turkey's approach to Sweden, Finland NATO bid not a bilateral topic # 
Zou iemand de ballen hebben om nu aan Erdogan voor te stellen dat misschien op termijn de Koerden eigenlijk wel graag zouden hun stukje land vredig en ongestoord zelf in eigen controle willen hebben? Jammer dat er met classificaties van terroristen wordt gegoocheld, maar het verleden wis je niet uit natuurlijk, en gaat altijd meespelen in beslissingen over de toekomst...
05-20 09:19
 
tokyo
 Urusei Yatsura Anime Reboot to Air This October! # 
Zie, ze kunnen soms héél mooie dingen doen als ze die echt oude dingen hernemen. Het is niet gewoon dat alles een nieuw laagje krijgt, ze herbekijken de opbouw van het verhaal en kunnen sommige dingen nog eens extra uitwerken, uitdiepen of zelfs een onverwachte draai geven. Dat is toch wat ik heb opgevangen van Yamato 2199 dat ik ten zeerste de moeite vond (zonder de originele Yamato reeks helemaal gezien te hebben).
05-22 16:22
 
Express 🇬🇧
 M25 traffic stopped in both directions after horror crash - tailbacks for miles # 
Het gebeurt niet alleen bij ons. (En als ik op de foto mag afgaan, zit de 'reddingsstrook' net iets anders ineen bij hun...)
05-22 15:05
 
tnw
 Here’s why Europe needs a digital euro # 
Het lijkt me allemaal zo'n glazen-bol-getuur. Het klinkt allemaal goed en wel in idee-fase, maar ik wil toch al wat meer lezen over hoe ze het concreet zouden uitwerken. Je kan misschien een block-chain starten en hopen dat het ingang vind bij de (juiste) mensen, en dat er spontaan de nodige dingen rond ontstaan zoals bij Bitcoin en Ethereum zijn ontstaan (zoals de monitors en exchanges), maar ik vrees in een officiële capaciteit dat ze ook dat in handen gaan moeten nemen én toch op de juiste plekken onafhankelijkheid garanderen... Moeilijke evenwichtsoefening als je het mij vraagt, al was het dat elke nieuwe officieel-crypto-oplossing een link gaat móéten hebben naar de huidige (niet of minder officiële) crypto.
05-20 04:10
 
tokyo
 Makoto Shinkai’s Latest Film Suzume no Tojimari to Get International Release Via Crunchyroll! # 
Jaja "some European territories"... 't Zal kinneklop worden voor ons waarschijnlijk...
05-22 19:47
 
reuters 🇪🇺
 Denmark's Topsoe plans Europe's largest electrolyser plant # 
Zie, die zijn zich serieus aan het voorbereiden!
05-19 19:16
 
HN
 Computer science is a liberal arts degree # 
Da's al een knap lijstje! Ik zou die moeten toevoegen aan mijn collectie hier en zelfs misschien ooit eens op een dek kaarten laten drukken, zodat je die 'op tafel kan gooien' om te argumenteren en tegen-argumenteren over systeem-ontwerpen alsof het een kaartspel is...
05-24 11:00
 
Tijd
  Nucleair studiecentrum krijgt 100 miljoen voor onderzoek naar kleine reactoren  # 
(Ge hoort mij van ver al komen zeker?) Kunnen van die kleine modelaire reactoren (snel?) worden ingezet op het domain van Doel om het niet-nuceaire deel aan te sturen om energie op te wekken?
05-29 13:00
 
Foreign Policy
 Mongolia Looks to Fuel Russia and China by Rail # 
Zit er lithium in de grond ergens in Mongolië?