yoy.be "Why-o-Why"

2022 ...

januari (23) februari (25) maart (21) april (14) mei juni juli augustus september oktober november december

02-01 06:01
 
nb 9K
 ‘Reuzenwindmolen’ mag vlakbij woonwijk gebouwd worden: “Is dit gezond verstand?” # 
Hmm, dit kan twee kanten uit. Ofwel valt het mee eenmaal het ding er staat en werkt, en is het een beetje zoals een hoogspanningslijn: eerst ongewenst, daarna gewoon iets dat er is en de meerderheid kan negeren; ofwel is het echt onaangenaam als het ding aanhoudend zoemt of windgeluiden maakt, dan gaat de buurt waardeverlies en/of leegloop krijgen. Jammer genoeg is het moeilijk te voorspellen, en moet in het tweede geval de politiek zijn ding doen. Blijft er over het mogelijke gevolg op plaatselijke vogelpopulatie, en risico's op structureel falen bij uitzonderlijk weer...
02-01 13:41
 
r/ProgrammingHumor
 Why linux # 
"c", "d", Spatie, "d", Tab, Enter?
02-01 12:45
 
SciAm
 Recycled Lithium-Ion Batteries Can Perform Better Than New Ones # 
Ergens logisch. Als de elektrische auto's op 'economische schaal' gaan aanwezig zijn, kan je de oudere als bron van lithium gaan zien. Het verwerken is wel iets helemaal anders dan lithium uit erts winnen, maar ergens lijkt het me logisch als je een elektrische auto aan het eind van zijn leven kan omzetten in een nieuwe batterij, dat die ook kan genieten van de (babypasjes aan) vooruitgang van batterijtechnologie in de tussentijd. Allee, toch als ik even mag luidop dromen.
02-01 11:38
 
ZD
 Google: Gmail is getting this new look to make switching between apps easier # 
Het grappige is dat sinds ze op het werk meer begonnen chat en spaces te gebruiken, ik naast mijn (app!) window van GMail een (app!) window van Chat ook open had, en die twee contant in ruzie lagen over de notifications. Ik minimaliseerde in GMail en liet ze maar blauw staan, ik keek toch via mijn chat window, en dat de titelbalk stond hyperactief te flashen stoorde me niet zo erg. Ik ga moeten zien of hun nieuwe design goed genoeg werkt om het zonder extra chat window te kunnen doen...
02-01 11:38
 
reuters¹
 Belgium to cut VAT in response to energy price spike # 
Hmm. Ik heb het nog niet helemaal onderzocht, maar ergens denk ik dat ze een kans gemist hebben hier. Je kan elektriciteit niet als luxe-product bestempelen, al was het omdat er een sociale regeling is voor mensen die in geldnood zitten zodat ze een minimum aan elektriciteit kunnen blijven gebruiken. Even dacht ik dat ze zouden het licht zien, en een deel van je elektriciteitgebruik aan 6% zouden rekenen en de rest aan 21%. En hoeveel precies? Ik dacht aan een 'sociaal verantwoordbaar' aantal kilo-Watt-uur, misschien zelfs gekoppeld aan dezelfde hoeveelheid die nu als minimum-verbruik wordt aanzien in die andere regeling? Of een veelvoud ervan. Maar in het beste geval dus een 'normaal' aantal kilo-Watt-uur volgens het aantal geregistreerde mensen op die domicilie. Maar dat is dan weer gevoelig om vast te stellen natuurlijk, dat met "measure turned into law ceases to be a good measure" en al... Maar ik ben hier helemaal geen expert in natuurlijk.
02-02 11:00
 
qz
 Biogen’s Alzheimer drug Aduhelm proves drug prices are a lie # 
Oeioei, de wetten van de vrije markt zijn eigenlijk niet geschikt voor de gezondheidszorg, maar wat dan wel beter zou zijn heb ik nu zo snel ook niet direct een idee van.
02-02 18:30
 
phys
 Tech industry seeks new frontiers as Congress lags behind # 
Zijn die nog aan legislatuur bezig voor 3D-printers? (De vorige hype van de tech industry...)
02-02 14:44
 
space
 SpaceX will launch a classified spy satellite on a new Falcon 9 rocket today and you can watch it live # 
Oh ja "... we'd like to see you tomorrow for the Starlink launch" ik krijg er niet genoeg van.
02-03 06:33
 
reuters¹
 Erdogan visits Ukraine hoping to play mediator with Russia # 
Hoe zot is dat. Vreemd genoeg zou het hem wel eens heel goed kunnen lukken. Hij heeft regionale belangen. Putin heeft belang aan zijn banden met Turkije. Turkije heeft belang aan de banden die het (nog) heeft met de rest van Europa... Boeiende opstelling op het politieke schaakbord, maar toch blijven de volgende zetten spannend en belangrijk.
02-03 06:09
 
AP s
 Race is on to save the Great Salt Lake: Will it be enough? # 
Ik blijf het me afvragen. Wat zou het geven als je naar droge (zonnige?) regio's zoals dit een pijplijn legt voor zeewater, met de miljoenen liters begint op te pompen, en het daar zuivert met lokaal opgewekte zonne-energie. Met de huidige procédés is er een probleem met het rest-product, maar als de naam laat vermoeden weten ze daar wel wat gedaan met wat overblijft na zoutwater evaporeert...
02-02 11:34
 
David Heinemeier Hansson
 The infuriating ease of Rogan's popularity # 
Zie, dat heeft mij altijd een beetje gestoord. Als je praat over feeds en specifiek nieuws-feeds, lijkt de discussie al heel snel te verschuiven naar podcasts en heel de sub-wereld van mensen die de tijd hebben om opgenomen audio-stukken te consumeren en zo misschien zich te verdiepen in onderwerpen en/of het nieuws, maar daar heb ik niets mee. Ik zit helemaal buiten alles wat podcast is. Ik heb niet de tijd om uren te gaan luisteren naar mensen hun audio-stukken, hoe goed die ook zijn samengesteld. Mij gaat het om het nieuws zelf, en op de hoogte ervan te geraken aan de hand van feeds. Dat er podcasts zijn ontstaan is goed voor hun, en ze bedienen ook een bepaald publiek, maar daarmee lijk ik plots in een wel heel nauwe niche te zitten.
01-30 11:36
 
alper
 ‹That’s a very astute observation of the state and culture of the Go programming language. I got out of Go way before I hit anything like this (though the Channel Axioms are something everybody...› # 
Go was al aan het zakken op mijn lijstje van dingen om misschien ooit eens te bekijken, en was ook al onder Rust gezakt... Nu alleen nog iemand vinden die me full-time kan betalen zodat ik de dingen kan doen die ik zou willen doen.
02-03 11:40
 
NOS.ɴʟ
 Hoeveelheid pfas valt mee, Hedwigepolder snel onder water # 
Dertig meter? Komt er ook een (fiets)weg naar de top? Dan krijgen ze misschien toch de berg die ze wilden, maar een trekpleister midden in een natuurgebied is misschien inderaad niet de bedoeling...
02-03 10:12
 
CNN
 It's not just you -- we are all more forgetful during the pandemic, experts say. Here's how to fix it # 
Goed om weten.
02-03 10:00
 
crunchyroll
 BASTARD!! –Heavy Metal, Dark Fantasy- Anime Premieres on Netflix in 2022 # 
02-03 13:00
 
Forbes
 Inside The World’s First Private Luxury Train From Top Yacht Designer # 
En wie die eigenaar dan wel is blijft confidentieel natuurlijk. (Hoewel een spoor door de woestijn, verleidelijk om dan te gaan raden.) Doet me er aan denken, wanneer is het derde seizoen van Snowpiercer?
02-03 13:00
 
idera/Delphi
 The 7 Most Misunderstood Facts About Windows 10 Development # 
Hoewel bij elk punt opmerkingen en kanttekeningen te maken zijn, blijven ze toch objectief gezien een sterke positie neerzetten, niet? Of het indruk maakt bij de sleutel-personen die op het punt staan om voor oplossing te kiezen, weet ik zo nog niet. Maar ze blijven toch hard proberen om die achterstand in te halen.
02-03 20:30
 
inverse
 Tesla recall reveals a central problem with Full Self-Driving # 
Zie, ik ben nu totaal geen expert op dit gebied, maar in een filmpje dat ik recent zag (was het deze?), viel mij iets heel erg specifiek op. De auto moet met scanners op de hoogte zijn van de omgeving, maar aan een kruispunt, lijkt het de 'straat' niet te herkennen als een 'straat' in de zin van een strook met twee rijvakken waar het de bedoeling is dat je in je huidige rijrichting in één van de twee rijstroken rijdt. Ik bedoel, als die zonder verpinken links inslaat en links van de weg uitkomt, duidt dat op een gebrek van 'besef' dat je zo automatisch in de verkeerde rijrichting uitkomt, of kortom in een zone waar het niet de bedoeling is dat je met je auto terechtkomt... Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar dat de sturing enkel lijkt rekening te houden met dat de 'weg vooruit' vrij is, lijkt me al een groot gebrek. Ik had in de 'display' van de huidige status van de sturing graag meer gezien van het concept rijvak en van de concepten rijrichting en wat de andere entiteiten op de weg te verwachten valt dat ze gaan doen, als die bijvoorbeeld in een uitvoegstrook staan (met of zonder richtingaanwijzers)...
02-03 19:52
 
S
 Nieuwe studie kernuitstap blijft theorie # 
En ik durf wedden dat het (veilig!) afbouwen van de nucleaire installaties niet of nauwelijks aan bod komt, laat staan of er mogelijkheden zijn om het niet-nucleaire deel van de installties nog te gebruiken om elektriciteit op te wekken. Heb ik zin om me door een of andere publicatie te werken om te zien voor mezelf? Nee, dank je.
02-04 19:15
 
gizmodo
 The Orville: New Horizons Has a New Sneak Peek and a (Slightly) Later New Release Date # 
Ooh! Daar komt er ook een nieuw seizoen van of wa?!
02-04 19:12
 
newsmonkey
 ‘Euphoria’ vernieuwd voor seizoen 3 door HBO # 
En deze! (Ik ben pas recent aan het eerste seizoen begonnen...)
02-04 16:20
 
NWS
 Onafbreekbare chemische stoffen toch afbreken: wetenschappers vernietigen PFAS in heet water # 
Ah, met groene energie. Of misschien wel nucleaire? Kan je in gang zetten als de vraag te laag is maar de reactor wel is opgestart. Maar dan graag nieuwe kleinere properdere reactoren, aub.
02-04 13:12
 
morgen
 Zappen tussen streamingdiensten: ‘In Amerika hebben mensen al standaard vier tot zeven abonnementen’ # 
Ook daar is er 'vertikalisatie'. Het gaat eerst te ingewikkeld moeten worden van wat waar nu precies zit zodat, voor er een beweging naar 'horizontalisatie' in zit zeker? Dat en een technisch 'open' platform met bijhorend protocol waar je de (betalende) consument in verbinding brengt met de (streamende) aanbieder, ontstaat mogelijk ook niet vanzelf. (Tenzij eerst illegaal?)
02-04 00:05
 
NPR
 A satellite finds massive methane leaks from gas pipelines # 
Tja. Dat er nieuwe satelliet-beelden voor nodig zijn om de betrokkenen met de neus op de feiten te drukken, wil ook wel wat zeggen zeker?
02-04 11:49
 
HN
 Play audio only on YouTube and save bandwidth # 
Werkt dit? Doet me denken aan deze en mogelijk andere streams, leuk, maar gebruiken wel heel erg veel bandbreedte voor iets waar je eigenlijk enkel de audio van consumeert. (Misschien een ideetje voor soundcloud?)
02-04 11:30
 
Axios
 America's bridges are falling apart faster than expected # 
"... lack of coordinated oversight ...", zou dat hier bij ons ook spelen? Vooralsnog heb ik de indruk dat de bevoegde instanties wel op de hoogte zijn van de staat van de bruggen bij ons, hoewel ze waarschijnlijk ook goed moeten kijken hoe ze gedaan krijgen wat ze moeten doen met het budget dat ze krijgen.
02-04 22:55
 
Foreign Policy
 What in the World? # 
4/10 🙁
02-03 22:58
 
HN
 Browser Shell: A Linux VM in the browser serving a website # 
Ongemeen boeiend, maar jammer genoeg staat het niet helemaal bovenaan de (gigantische) lijst dingen die ik heel graag van naderbij zou willen onderzoeken.
02-05 08:00
 
/.
 New 'Game-Changing' Technology Removes 99% of CO2 From the Air # 
'remove from'... Verdacht, geen woord over wat er precies mee gebeurt.
02-04 16:20
 
idera/Delphi
 Delphi Timewarp – 1995 And Delphi’s Mythical Origins # 
It was acceptable in the nineties.
02-02 23:59
 
Foreign Policy
 Beijing Locals Shrug as Winter Olympics Begin # 
Misschien is dat nog wel een goed ding. Dat de lokale bevolking zich er eigenlijk niet te veel moet van aantrekken, en dat de voorziene infrastructuur zodanig naast de bestaande is aangelegd dat het alledaags leven zich helemaal niet moet aanpassen. Doet me denken aan de oproep om misschien een vaste locatie voor de Olympische spelen aan te houden. Het is misschien saai om elke keer het op dezelfde plaats te hebben, maar de voorzieningen zouden er goed onderhouden zijn, en niet in zeven haasten opgebouwd en mogelijk achteraf achtergelaten worden. Voor de winterspelen werd al eens Canada geopperd, zou voor de zomer-spelen ergens in Noord-Afrika een goed idee zijn? Stel je voor dat er bijvoorbeeld in Libië (en wijde omstreken) een stabiel politiek klimaat is, ze goed in uitgebreide sport-infrastructuur investeren, en er voor de rest het ook de andere jaren goed onderhouden en open staan voor internationale trainings-programma's en competities. Ergens denk ik dat ik niet de eerste ben met dat idee...
02-07 05:59
 
nieuwsblad¹
 CD&V wil toegang tot internet opnemen in grondwet # 
Krijgt dat dan ook 6% BTW? Of alleen voor de eerste x gigabyte?
02-07 00:28
 
Independent 🇬🇧
 Liz Truss warns over Falklands’ sovereignty as China backs Argentina’s claim # 
Ah ja, inderdaad. Lijkt inderdaad wel een spiegel-situatie, én bijna precies aan de andere kant van de wereld. Zou China bij een nieuw conflict haar marine sturen? (En zou die vlot langs Kaap Hoorn geraken op tijd?)
02-06 23:07
 
SICPers
 Design Patterns On Trial # 
"The Accused, by distilling hard-won design expertise into patterns, have encouraged novices to act like experts." Hilarisch.
02-06 21:00
 
far out
 ‘Oblique Strategies’: The creative card game invented by Brian Eno in 1975 # 
Oh, deze had ik terloops eens ontdekt, maar wist er nog niet veel over. (Mijn versie staat hier.)
02-06 17:34
 
/.
 Keep Nuclear Power Plant Open, Urge 79 Scientists, Academics and Entrepreneurs # 
Oh, kunnen die onderzoeken of je genoeg druk kunt opwekken met een geothermische boring om het niet-nucleaire deel aan te sturen (de generator dus)? Die hebben daar toch zo iets van tektonische activiteit in de buurt?
02-02 06:00
 
xkcd
 Control Group # 
Ik vind het eigenlijk de grappigste periode in een hype-cycle, wanneer een deel van de mensen in je buurt het al te pakken heeft, en de rest nog niet mee is, en je zelfs een paar keer een conversie live kan meemaken... Beeld je in dat corona-besmettingen zo zichtbaar zouden zijn...
02-02 01:15
 
Tijd
  Vlaanderen sluit deal om waterstof te halen uit Tasmanië  # 
Yikes van zo ver! Zouden ze niet eens kunnen gaan shoppen dichterbij? Ik denk bjivoorbeeld Noord-Afrika. Stel dat je daar mee investeert in installaties die Middellandsezeewater onder stroom van zonnepanneelvelden in de woestijn zet. Dan gaat de waterstof minder lang onderweg zijn naar hier. Als de overblijvende O₂ kan gebruikt worden voor iets nuttig (zoals CO₂ of CH₄ uit de lucht te halen?) lijkt mij dat een positieve situatie.
02-08 02:39
 
HN
 CR+LF Has a Long History # 
Ik wist al dat 'CR' was om de printkop naar links te doen, en 'LF' om de rol met papier één regel te doen draaien, maar dat de timing ook goed moest zitten om dat de printkop in één operatie soms niet op tijd terug was, wist ik nog niet.
02-07 23:00
 
ANN
 Netflix Streams Komi Can't Communicate Anime's English Dub # 
Ooh! Is de Engelse dub ervan daar al!
02-07 22:45
 
Telegraph 🇬🇧
 Six North Sea oil and gas fields to be fired up amid Cabinet row over net zero # 
Hmmm, wacht eens. Als de wereld verder decarboniseert en de prijs van gas en olie keldert vanwege het blijvende aanbod maar de dalende vraag, zou er een 'groene' manier bestaan om polycarbohydraten om te zetten in H₂ klaar voor de dingen die er intussen naar zijn overgestapt zoals cargo-transport? Laat me raden, de rest-stoffen met het overblijvend carbon gaan allemaal van die smerige bindingen zijn...
02-07 20:36
 
Bloomberg¹
 Astra Space Falls After Debut Commercial Rocket Launch Aborted # 
Tegenslag! Maar dit is nog altijd beter dan 'rapid unscheduled disassembly'.
02-08 15:48
 
ANN
 No Anime Films Nominated for 94th Oscars # 
Schande!
02-08 22:05
 
Motley Fool
 Why Is Everyone Talking About the Metaverse? # 
Ik wacht nog even tot de hype overwaait. Als er dan nog wat van overblijft zou ik eens kijken wat ik er van vind, maar voorlopig heb ik nog niets gezien dat mijn nieuwsgierigheid heeft gewekt.
02-08 16:25
 
Bloomberg¹
 Ditching Instagram Would Free Up 20 Minutes a Day for Vestager # 
Ik vind het eigenlijk geen slecht idee. Stel dat Facebook en Instagram ‘sluiten’ voor Europa, zou er dan snel een enkele Europese technisch equivalente dienst snel populair worden onder de mensen? Stel van wel, dan kunnen er misschien dingen bewegen inzake interoperabiliteit, want een nieuw ding afgesloten van de rest zou dan ook maar zielig zijn.
02-09 17:00
 
jalopnik
 This Guy May Be The Most Distracted Driver Of All Time # 
Ik zie jammer genoeg heel veel chauffeurs zwalpen en hun snelheid niet houden, gegarandeerd met iets anders bezig dan besturen.
02-08 12:18
 
METRO 🇬🇧
 UK could send RAF and Navy into Eastern Europe after Putin’s dark nuclear threat # 
Beeld je in: groeperen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, dan Hongarije bevrijden, eens passeren langs Polen om de puntjes op de i te zetten, dan Minsk en in één trok door naar Moskou. Alleen zit niemand te wachten op volle territoriale oorlog vrees ik. En heeft Napoleon serieus afgezien toen hij het probeerde.
02-09 14:29
 
Motley Fool
 3 Stocks That Can Outperform Bitcoin # 
BTC aan 200k$ nog in 2022? Eerst zien en dan geloven. (Moest het waar zijn is nu nog het moment om in te kopen natuurlijk...) En wie kan voorspellen als de toestand met Putin nog gaat verergeren?
02-09 16:15
 
tweakers
 JET-kernfusiereactor breekt energierecord met output van 59MJ # 
Mooi, maar ik blijf me afvragen of dat tokamak-ontwerp wel het beste is dat we kunnen doen. Super zware magneten die super moeilijk af te koelen zijn om op te starten, en dat allemaal om plasma 'omhoog' te houden... Vreemd eigenlijk. Maar mochten ze er al verder mee staan, dan zou de discussie over het sluiten van kerncentrale's er helemaal anders uit zien...
02-09 14:52
 
protocol
 Tesla is recalling cars. Again. # 
Tja, "Move fast and break things" zeker? En "Innovate now, appologise later"... Los van dat gevestigde auto-merken dit op voorhand proberen vermijden, nu ze ook nagenoeg allemaal mee van elektrisch doen, valt me van Tesla's in het straatbeeld wel op dat het uiteindelijk ook maar lelijke Arikaanse bolides zijn... (Maar smaken en geuren verschillen of hoe gaat de uitdrukking?)
02-09 14:01
 
HN
 European researchers achieve fusion energy record # 
Ha ja tis hoe je het bekijkt zeker?
02-09 13:57
 
ZD
 Programming languages: How much COBOL code is still out there? The answer might surprise you # 
Zie, een van de dingen waar ik zo aan dacht mocht ik alle tijd en middelen van de wereld ter beschikking hebben, is bestaande COBOL code te pakken zien te krijgen en zelf beginnen een parser/interpreter/compiler te schrijven. Van wat ik van COBOL herinner (ja ik heb dat nog gehad in school, nog net) is dat op zich zo'n moeilijke taal niet. Wat ik me ook wel herinner is dat die heel erg afhangt van de omgeving en infrastructuur, en daarom onlosmakelijk is verbonden met mainframes. Er bestaan al 'moderne' compilers voor COBOL (deze bijvoorbeeld) maar zelfs dan nog moet er iets anders zijn dat het programma 'lokaal' op je eigen computertje draaien nog niet het gewenste resultaat gaat geven. Alleen ken ik daar dan weer te weinig van.
02-09 13:52
 
HN
 The urine revolution: how recycling pee could help to save the world # 
Was er ook geen nakend tekort aan ureum? Onder meer bij de nieuwe diesel-motoren wordt dat nu toegevoegd om de verbranding een stukje properder temaken, dacht ik. Gedroogde urine is waarschijnlijk in de landbouw te gebruiken, er 'proper' ureum uit gaan winnen gaat weer een ander paar mouwen zijn (en op zijn beurt weer andere afvalstoffen voortbrengen)...
02-09 13:00
 
inverse
 Elon Musk will break SpaceX’s silence on Starship this week # 
Haha, ze zijn druk bezig met een raket aan het opstellen, waarschijnlijk als achtergrond voor de demonstratie "want normaal worden de mond-kegels van de motoren niet geschilderd..."
02-09 13:00
 
ZD
 Bezos, Musk, and Zuckerberg brilliantly skewered by Salesforce # 
Vooral het gezond verstand bewaren, eigenlijk.
02-09 11:36
 
Maarten Boudry
 Growth is not the problem, but the solution # 
Hahaha, misschien moeten we een super hoogspanningslijn over Kazachstan leggen, om het overschot elektriciteit hier in Europa te kunnen afnemen...
02-09 11:28
 
morgen
 ‘Studio 100 zal nu wellicht zijn plannen opbergen’: mediajournalist Pieter Dumon over de toekenning van radiolicenties # 
Ergens vind ik dat het hun zou sieren als ze toch iets lanceren. Al was het web-only. Straks met DAB gaan ze toch FM proberen dood doen (hoewel ik ook verwacht dat ze daar gaan terugkrabbelen). Digitale TV is toch ook te laat en al voorbijgestreefd door streamen over internet? Dat kan met radio ook als er internet-radio's zouden ontstaan die een bepaald publiek aantrekken. (Hoe gaat het eigenlijk intussen met Willy?)
02-10 03:00
 
morgen
 Het Vlaamse ‘duivenprobleem’: ‘Wil je het echt aanpakken, dan moet je ook naar de duivensport kijken’ # 
Hmm, zou je kunnen (overschot aan) stadsduiven vangen en ergens anders uitzetten? Als je ze dicht uitzet gaan ze toch terugvliegen, ze weten de weg. (Letterlijk naar het schijnt, bij onderzoek zagen ze dat ze snelwegen volgen naar huis.) Zou je kunnen uitzetten naar een ver land? Daar zijn ze dan weer een uitheemse soort, of gaan ze niet kunnen overleven. Even dacht ik, zouden ze die willen in aan de rand van de Sahara? Misschien als ze het dáár onderschijten kan dat de verwoestijning remmen.
02-10 14:36
 
Telegraph 🇬🇧
 How to avoid contactless card fraud in 2022 # 
Awel ja, een laagje aluminiumpapier is genoeg? Ik moest zelfs een kijken, want ik heb er blijkbaar al 3 zitten met dat op!
02-10 11:29
 
data
  NLZiet voegt VRT-zenders toe (maar laat ons Vlamingen vooral Nederlandse programma's consumeren)  # 
Schetst dat verbazing bij hun? Dat is toch precies de bedoeling van het ding? Of wil dit zeggen dat de ze in overtreding zijn van de zend-licentie-wetgeving? (Die al dan niet achterhaald is in deze nieuwe tijden van audiovisuele consumptie over het internet?)
02-10 11:23
 
crunchyroll
 Evangelion 3.0+1.0, JUJUTSU KAISEN Win Top Honors at Tokyo Anime Award Festival 2022 # 
Ooh, wat een Escheresque prent!
02-10 18:11
 
CNN i
 Elon Musk to give first Mars rocket update in two years # 
Spannend! In elk geval ziet het er extra imposant uit, een Starship mét re-entry-tegeltjes bovenop een booster...
02-01 17:57
 
EverydayAstronaut
 ELaNa 41 | Astra Rocket 3.3 # 
Ah, vandaag is het wel gelukt. Maar er leek wel iets fout met het loskoppelen. Eerst leek het niet helemaal los te komen, maar hebben ze de motor wel gestart, en leek het alle kanten op te gaan... Raketlanceringen zijn moeilijk!
02-10 17:48
 
NWS+
 Franse president Macron wil zes nieuwe kerncentrales en 50 windmolenparken in zee bouwen # 
Staat er ook bij of het van die nieuwe zijn op gesmolten zout? Of met van die knikkers met splitstof?
02-10 15:57
 
reg.ᴜᴋ
 France says Google Analytics breaches GDPR because it beams data to the US # 
Doet me er aan denken dat ik dit nog eens van alle pagina's van mijn website moet halen. (En zoek ik iets alternatief?)
02-11 06:11
 
CNN
 Elon Musk gives hotly anticipated Starship update, but it's light on new details # 
Hehe, maar wel verwijzen naar Barry White muziek en 4:20! Hij heeft misschien geen charisma, maar maakt het ergens goed daarmee.
02-11 04:15
 
ANN
 Be Forever Yamato: Rebel 3199 Anime Confirms 26-Episode Length With Garman Garmillas, Dessler # 
!!
02-11 11:00
 
Metro 🇬🇧
 Meet the people who didn’t want the Covid vaccine but are now glad that they changed their minds # 
Wat is het omgekeerde van 'fake news'?
02-11 11:18
 
Tijd
  EDF verwacht dat kerncentrales ook in 2023 minder produceren  # 
En ze ombouwen naar geothermische centrales? Zit dat er in? Ze hebben toch al wat ervaring?
02-11 11:02
 
𝙻
 nil / Nil / NULL / NSNull # 
Ah ja, in Delphi heb je `nil` (pointer) en `NULL` (Variant), en een verschil is als die geheugen gebruiken of niet, want de Variant heeft `TVarData(x).VType=varNull`; en ik zou er ook `''` (string van lengte 0) bij betrekken, want die is als pointer eigenlijk `nil`... (Is iedereen nog mee?)
02-10 21:53
 
space
 Astra fails to deliver satellites to orbit in 1st launch from Lower 48 # 
En hun koers is daarom gezakt? Die zijn beursgenoteerd?! Kopen!! Het is behoorlijk duidelijk wat er is foutgelopen, dus maken hun volgende lanceringen des te meer kans om vlot te lopen. Hun 'selling proposition' is dat hun raket en volledige lanceer-installatie 'containerised' is en dus gelijk waar op te zetten is (waar de klant voor een lanceerlicentie kan zorgen), en daar is zeker behoorlijk wat markt in, niet alleen voor wetenschaps-satellieten, maar zeker voor cube-stats en commerciële satellieten!
02-11 10:36
 
NWS+
 Nederlandse pakjesdienst vindt gemeente Horebeke niet meer: "We moeten onze pakjes overal gaan zoeken" # 
Zie, moest ik een ondernemer zijn op zoek naar een market om te disrupten, dan zou ik eens goed en lang nadenken over e-commerce pakketjes, en het feit dat de ontvanger eigenlijk niet bij de onderliggende transactie is betrokken...
02-11 08:00
 
/.
 Pan-European 'Supergrid' Could Cut 32% From Energy Costs # 
Oe? Is dat er nog niet dan? We zijn toch met hoogspanning verbonden met al onze buurlanden (inclusief Britserland) om van in- en uitver te doen? Gaat het daar niet over dan?
02-10 04:37
 
irasutoya
 いろいろな色のパプリカのイラスト # 
"iro-iro-na iro-no pa-pu-ri-ka no irasuto" Just! In sommige talen/streken noemen ze die "pimon"...
02-10 21:00
 
crunchyroll
 VIDEO: Crunchyroll-Hime Spends Five Nights at Freddy's, and is Totally NOT Scared # 
Ik vind toch dat haar naam wat moeilijk bekt. Voor mijn part korten ze wat af tot cr'ímè (zeg "creamy")? (Alleen heeft dat dan weer niets te maken met dat ze eigenlijk een vos-bos-nimf is.) ... (Die mensvorm heeft aangenomen omdat ze in een hutje in het bos Crunchyroll anime zag door het raam en er meer van wou.) ... (Tja, waarom weet ik zo'n ding dan weer? Hé, die heeft nog niet haar eigen wikipedia pagina! Schande!)
02-10 20:38
 
AP ᴛ
 EXPLAINER: A scarcity of chips feeds frustration, inflation # 
Oj, dit is zo voorspelbaar. Stel dat deze golf van inflatie voornamelijk is vanwege het chip-tekort. Alle prijzen gaan omhoog dus het is nu heel interessant om chip-fabrieken bij te bouwen. Dat duurt een paar jaar voor die kunnen beginnen, maar door die overvloed van aanbod gaan de prijzen kelderen. Én een deel van die nieuwe projecten volledig ineenzakken omdat ze niet de verwachte omzet halen...
02-10 20:30
 
far out
 Kurt Cobain once named his favourite guitar of all time # 
TL;DR: Fender Mustang (linkshandig)
02-10 20:18
 
 ‘Zelfs in verstopte wc-buizen zitten Trumps documenten’  # 
Zitten die dan nog in de sceptische put daar?
02-08 15:00
 
vice 🇺🇸
 Big Oil Has a Plan to Turn Appalachia Into Hydrogen Country # 
Yippee! Maar wij gaan onze waterstof wel in Tasmanië gaan halen... 🙄
02-08 14:00
 
ZD
 Terawatt-scale geothermal energy may be on the way # 
Ja! Ja! Kan iemand dat ook eens zeggen aan de equipes die binnenkort kerscentrales moeten gaan afbouwen?
02-08 13:02
 
tokyo
 Shikimori's Not Just a Cutie Releases Adorably Cool Trailer! # 
Yappari kawaii (-janai)
02-08 11:56
 
 Vlieg mee de ruimte in met SpaceX-raket # 
Als ze binnenkort Tom Cruise filmen op het ISS, zou er ook Hollywood-geld zijn om SpaceX te vragen om 2 Falcons 9 te lanceren op x meter van mekaar, voor de hele trok naar boven, met op één een Dragon of wat dan ook, en op de ander een IMAX-camera in een stabisation rig, computergestuurd gericht op de andere raket... Het is leuk bij recentste lanceringen bij helder weer dat de MECO en separation gewoon zo te zien waren, maar als je er high-def gewoon vlak naast kan filmen, dat zou pas een goed beeld geven.
02-11 22:45
 
Foreign Policy
 What in the World? # 
5/10
02-11 21:31
 
space
 SpaceX's new Starship video animation is Tron meets Blade Runner in space # 
Awel, ik moest ook direct aan Tron denken met die lichtstroken.
02-11 18:48
 
NOS.ɴʟ
 Weer geen voorstellingen Pauperparadijs door stikstofbeleid # 
Jikes, streng! Maar verklaart wel hoe hun stikstof-wetgeving het land aan het platleggen is.
02-11 22:30
 
ANN
 Discotek Licenses Mrs. Pepperpot Anime # 
Eh, Club Dorothée had die toch ook? Of was het kinder-NOS?
02-11 17:32
 
Bloomberg
 Belgium Eases Virus Curbs With Omicron Outbreak Past Peak # 
Zou ik volgende week al weer terug meer gaan werken, of de week daarna pas?🤔
02-13 08:09
 
NWS
 Proximus maakt ons "Fiberklaar": wat betekent dat? En moet je overschakelen? # 
Tju, hun verhaal over 'prijs' is wat verwarrend. Ik zit bij Telenet voor vanalles, maar kreeg ook de brief van Fiberklaar. Ik ben niet van plan mijn internet (en misschien nog dingen) over te schakelen*, naar (een ander bedrijf over) glasvezel over te stappen, maar als ze met hun aansluitingscampagne door mijn straat passeren, ga ik hun wel mijn huis laten aansluiten, dát is een cadeau van 600€ die je krijgt. (* toch niet direct, tenzij Telenet moeilijk doet of plots wél duurder wordt dan het basis-abonnement bij de aanbieders over glasvezel.)
02-12 23:41
 
snopes
 New Zealand Blasts ‘Macarena’ to Flush Out Protesters # 
Zou het ook werken met Enya?
02-12 23:21
 
rands
 What We Lost # 
Doet me denken aan deze, er komt een moment dat we het écht niet meer gaan kunnen zien... Maar ja, ná-corona hoop ik ook dat meetings terug naar het normale soort onaangenaam gaan. (En overbodig? Dat zijn ze meestal al vanzelf.)
02-12 23:06
 
reuters
 U.S. F-22 fighter jets arrive in UAE following Houthi attacks # 
Hmm, ze zitten daar zelfs nog niet te ver weg mocht het met Oost-Oekraïne verkeerd gaan...
02-12 19:01
 
TechRadar
  Taking on Google: Meet the challenger search engine trying to break the monopoly  # 
Overstappen is echt niet moeilijk: ddg.gg
02-14 02:00
 
Mashable
 Polestar EV calls out overblown advertising... with blunt Super Bowl ad # 
En zelfs een woordspelinkje. Soort van. Dat "No" plots "No. 2" wordt, goed gevonden.
02-13 16:32
 
dev.to
 Wait, .NET is HOW old?!? # 
Opvallend hoe de geschiedenis van 'de man achter Borland Delphi' eigenlijk de man achter 'nagenoeg alles dat er toe doet' is eigenlijk... Leve Anders!
02-13 15:59
 
Forbes
 Mazda Of Japan’s Electrification Plan Insists On Big Role For Traditional Engines # 
Wanneer liep Mitsubishi's alleenrecht op electromotoren in de velgen weer af? (Ze doen er tot nu toe eigenlijk niets mee... Of zou dat zijn omdat het toch geen voordelen biedt tegenover een 'centrale' motor?)
02-14 23:05
 
ars
 Blade Runner 2099: Amazon, Ridley Scott begin work on live-action TV series # 
Ergens hoop ik dat ze in een serie iets meer kunnen ingaan op de vieze details van de wereld. De naam "Blade Runner" — als ik dat juist heb begrepen — komt niet van het bronmateriaal van Philip K. Dick, maar van een ander werk waar ze de sfeer van wilden oproepen met de eerste film, waarbij de toekomstige wereld de medische sector — en vooral deze om 'jezelf te verbeteren' — in een grijze zone is beland, en buiten de registratie van de staat moet worden gehouden. Vandaar 'blade runners' die de grijze markt van medisch materiaal moeten voeden. Plus hoe zit het dan met de syntheten die eigenlijk niet terug op aarde toegelaten zijn, maar in dit afvallige milieu blijkbaar wel aankomen van buitenaf? (Ik moet trouwens dringend eens die Black Lotus bekijken want daar heb ik nog helemaal niets van gezien!)
02-14 22:26
 
inverse
 SpaceX Polaris: Everything we know so far about the potentially record-breaking missions # 
Wacht, wacht, wacht... Ze hebben geen airlock, dus ze gaan gewoon een Dragon decompresseren en de deur open doen? Die hebben toch eten en drinken mee? Als ik me het juist herinner, als de druk daalt (naar 0 bijvoorbeeld), dan daalt het kookpunt. Ik herinner me de smeerlapperij van de opengesprongen schampoo-flessen toen we in Zwitserland aankwamen, maar als je drinken spontaan gaat beginnen koken terwijl je even buiten piept, dan lijkt me dat een gevaar voor de rest van de uitstap. Maar soit, ze hebben nog veel te leren voor ze (regelmatig) naar Mars gaan gaan, dus dan maar beter dat ze zo'n dingen hier al meemaken, zeker?
02-14 17:41
 
Metro 🇧🇪
 MOVIES. ‘Belle’, de sprookjesachtige film van Mamoru Hosada: «In het oorspronkelijke sprookje is de Schone een saai personage» # 
Tussen al die helden-films mag wel eens een film met een grondige boodschap zitten, niet?
02-14 15:43
 
Motley Fool
 Why Has Bitcoin Been Hit So Hard Lately? # 
Waren er niet zo'n paar grote spelers die zich aan het inkopen zijn, wat de prijs drukt? Op een anonieme markt kan je dat niet zomaar weten natuurlijk...
02-14 14:33
 
📷 Women Of Type
  By @dessy.mileva Follow and tag @womenoftype for a chance to be featured ✨  # 
Liefde gaat door de maag.
02-14 14:18
 
Forbes
 The Enduring Appeal Of Nuclear Power Makes Little Economic Sense # 
Zelfs, met een 'nucleaire revival' van laatst, moet er dringend worden gewerkt aan een plan rond het kernafval. Mocht daar nu wel eens spontaan een grensoverschreidende samenwerking rond ontstaan, dan is er een lichtpuntje in deze moeilijke tijden. Ergens beeld ik me een scenario is dat financieel een voordeel heeft voor minder begoede landen maar wel met plaats om het veilig te laten rusten.
02-14 13:00
 
𝙻
 I do all my writing in a textarea # 
doet me denken aan data:text/html,<body contentEditable="true"> (het is mogelijk dat de link niet echt werkt, je doet best copy en paste in een adres-balk, maar het is de moeite om die eventueel van buiten te leren, let gewoon goed op de leestekens en de volgorde.
02-16 11:57
 
nieuwsblad
 Open VLD na pleidooi werkgevers om toch twee kerncentrales open te houden: “We mogen geen enkel scenario begraven” # 
Oh, anders moeten zij het onderzoek financieren om op het domein van de centrales geothermische boringen kunnen worden gedaan...
02-16 11:29
 
S
 De Lijn investeert tot 3,2 miljoen euro in lederen zitjes # 
"das nie bio"
02-16 11:15
 
Belga
 Groene waterstof: België toont troeven en ambities aan Namibië # 
Ah, da's toch al dichter dan Tasmanië...
02-15 16:34
 
Forbes
 Belgium Is The Latest Country To Join The Four-Day Workweek # 
Vier dagen van negen en een half werkuren?! Daar zou ik meer dan drie dagen voor nodig hebben om van te recupereren...
02-16 14:28
 
crunchyroll
 GIRLS und PANZER Teams Up with Waku Work 2023 Anime Industry Fair # 
02-16 14:00
 
Forbes
 Crypto’s Gone Mainstream; Here’s What Comes Next # 
Ik zag daarnet iets van reclame voor Bitcoin op de zijkant van een bus. Ik denk dat ik er op het juiste moment ben uitgestapt.
02-17 02:46
 
ANN
 Seven Seas Licenses Yokohama Kaidashi Kikou, Raise wa Tanin ga Ii Manga # 
Zouden die YKK boeken de moeite zijn? In de twee OVA's is eigenlijk maar een heel klein stukje van het verhaal verwerkt.
02-18 05:00
 
AD.ɴʟ
 Boetetsunami door onaangekondigde activering trajectcontroles België # 
Ah ja. En het artikel eronder is 'veel snelheidscontroles werken niet' door technische problemen? Ergens vind ik het goed dat we streng zijn op de technsiche kant van de snelheidscontroles. Als alles gecontroleerd en gekeurd is, en er zijn boetes gereden, dat het onomstotelijk is dat ze terecht zijn. Het is inderdaad lastig dat die er weken later door komen, en je het moment zelf geen indicator hebt van dat een overtreding is vastgesteld, maar is dat dan niet bij boetes in hun eigen land?
02-18 04:52
 
null
 The wild west of Windows command line parsing # 
Ik moet zeggen, ik heb ook wel eens gezondigd, en verondersteld dat de command-line strict space-seperated was, en elk ding van de form "Key=Value" is... De conventie om parameters met "-" of "/" te hebben komt meer uit een tijd dat je allemaal file-based tooltjes in elkaar weefde met pipes en redirections. Iets wat in PowerShell ook opnieuw een hele draai heeft gekregen...
02-18 04:44
 
crunchyroll
 Japanese Sweets TV Anime Deaimon Opens Up Shop on April 6 # 
Een reeks over de ruzie over een snoepenwinkel. Het moet ergens over gaan zeker? (Ervaring leert dat het uiteindelijk over iets compleet anders gaat, en meestal eigenlijk goed de moeite is om te blijven kijken... Ik ben benieuwd.)
02-17 14:45
 
nieuwsblad
 Brandweer wil beletten dat elektrische wagens in ondergrondse garages lager parkeren dan verdieping -1: “Lager wordt moeilijk om hen te blussen en te takelen” # 
Hier is een idee: parkeergarages verplichten per verdieping onder de grond een container te hebben klaar staan vol genoeg met water zodat ze een brandende elektrische wagen ter plekke er naartoe kunnen heffen.
02-17 14:35
 
digg
 Here's Why Tesla Doesn't Care If You Fly A Drone Over Their Factories # 
Misschien moeten er meer van die grote ondernemingen zijn met 0€ marketingbudget. Maar ik kan ook begrijpen dat het niet even goed werkt voor iedereen...
02-18 14:54
 
De Bestuurder
 Proximus sloopt leeftijdsgrens bestuurders: Stefaan De Clerck kan blijven # 
Boomers...
02-18 18:40
 
morgen
 Ex-NAVO-baas Willy Claes: ‘Zo’n Emmanuel Macron die vijf uur aanschuift bij Poetin: wat is die man daar precies gaan doen?’ # 
Hij heeft naart schijnt vijf uur geschiedenisles gekregen van de Vlad.
02-19 08:52
 
nieuwsblad
 Bart De Wever wil Vlaanderen laten beslissen over het openhouden van de kerncentrales # 
Hahaha, het is Electrabel die beslist, en die zitten nog op 'Nee' vrees ik... Als ze iets willen doen dan moeien ze zich beter met de propere afbouw van Doel of het FANC als die al een wettelijk kader klaar hebben voor kleinere modulaire reactoren te kunnen inschakelen...
02-19 06:01
 
nb 9K
 Nieuwe tramlijn zal dwars door Gent sporen: stap al eens mee op tram 7 # 
Jikes! Gaat dat samenvallen met de tunnels aan de Heuvelpoort en de Dampoort? En over de Lousbergsbrug! Dan wordt dat nóg een moeilijker kruispunt... En gaat er plaats zijn om de bocht van 90° te halen aan de Zuidstationstraat? En Sint-Anna tegen richting? Of zouden ze dat geen rond-punt meer maken?
02-19 09:36
 
CNN
 The latest on the Ukraine-Russia crisis # 
Oeioei, als zij al een 'live updates' pagina openen...
02-19 09:51
 
NWS
 N-VA-voorzitter Bart De Wever oppert "institutionele atoombom" over kernuitstap: "Regionaliseer energie" # 
Hmm, dan verliezen we wat de Ardennen te bieden hebben aan stuwmeren of oppompen in reservoirs op hoogte bij overschot. Tenzij ze dat goed in een samenwerkingsovereenkomst kunnen gieten...
02-19 03:00
 
nieuwsblad
 Wat als kerncentrales openblijven? En wat als ze sluiten? Beide scenario’s hebben gevolgen  # 
Echt waar, moet ik naar daar met een megafoon om "geothermische boring" te roepen?
02-18 23:53
 
dev.to
 My journey to create the ADM42 keyboard, optimized for developers # 
Left-Down-Up-Right op een rijtje? Achter een alterneer-toets? Nee dank je. Ik krijg nu al de wubbes van toetsenborden waar dat eilandje met Insert-Delete-Home-End-PageUp-PageDown anders geöriënteerd staat! (En ik ben nog aan het bekomen van deze!)
02-20 17:18
 
jwz
 Y2038 # 
02-21 11:24
 
ANN
 Classroom of the Elite TV Anime Gets Sequel # 
Dan ga ik de eerste reeks wel nog eens opnieuw moeten bekijken, want ik herinner me niet meer precies hoe die afliep...
02-21 17:00
 
𝒟 ɴʟ
 ​Google: de meest iconische homepage van het internet verandert # 
Nóg een reden om over te stappen naar DuckDuckGo!
02-21 17:00
 
record
 New Xenomorph malware sneaks onto the Google Play Store # 
Hola, opletten met bankzaken te doen op Android toestellen!
02-21 17:17
 
Metro 🇧🇪
 Uitgekeken op je Arial lettertype? Googles nieuwe retro-lettertype zorgt voor een frisse wind # 
Tss 'Arial'! Eventueel eens de achteloze leek uitleggen wat het verschil tussen serif en sans-serif kon er niet meer bij? (Of slab of ink-traps of kerning?)
02-21 16:09
 
phys
 Using ethylene glycol to overcome issues in batteries that use zinc instead of lithium-ion # 
Zink, kan je daar in investeren?
02-21 15:41
 
Independent 🇬🇧
 Brussels statue of colonial king could be melted and made into memorial for Congo victims, says report # 
Is dat dan woke?
02-21 15:32
 
Telegraph 🇬🇧
 Dominican Republic begins building wall to keep Haitians out # 
Een tijd terug las ik dat kenners van de Duitse eenmaking op bezoek waren in Korea om de oefening te maken, mocht Korea terug eenworden, of er van de kennis van de Duitse eenmaking van pas zou komen. Ze stelden vast dat er meer afscheiding tussen zuid en noord was dan tentijde tussen West- en Oost-Duitsland. Nu vroeg ik me af of de Dominicaanse Republiek eventueel geïntereseerd zou zijn om hun buurland (en dus de rest van het eiland) te 'kopen', mocht deze te koop zijn. Ik vrees van niet, zelfs mocht deze voor een schappelijke prijs in de winkel liggen. Dus, zou je het met een Duitse of denkbeeldige Koreaanse eenmaking kunnen vergelijken? Als dat valt of staat op een enkelvoudig volksgevoel zal het niet gaan vrees ik, en voor de rest lijkt me de spreekwoordelijke kloof tussen de twee wel heel erg diep.
02-21 21:20
 
EverydayAstronaut
 Starlink Group 4-8 | Falcon 9 Block 5 # 
Ik las ergens dat de landingen op zee, op een van hun barges, meestal slechtere video krijgen, omdat het camera signaal van de raket niet goed langs de vuurbal van de landing raakt, en ook opgekeerd, de camera op de barge te veel gestoord is. Kunnen ze zo geen rubber bootje met een signaal-repeater aan een lijn van een paar tiental meter op het water laten een tijd voor de landing?
02-21 22:15
 
NOS.ɴʟ
 Nederlandse watersysteem vol, het regenwater kan nergens meer heen  # 
Zouden wij kunnen gaan helpen met mobiele pompinstallaties van bij ons? Nu ja, je moet het natuurlijk ergens naartoe kunnen pompen...
02-20 14:29
 
S
 Lachaert ziet naast plan A en B ook een noodplan voor kernuitstap in geval van oorlog # 
Zou hij ook iets zien in geothermische boringen op het domein van Doel?
02-22 18:01
 
r/programming
 Is C++ Doomed? # 
Yes, please. And also Java. Let's all stop using Java. And C++.
02-22 20:00
 
input
 Happy 22nd birthday to the most adorable website you've never heard of # 
Meer wholesome! (Hoe vertaal je wholesome eigenlijk?)
02-23 13:02
 
Tijd
  Elia-CEO ziet geen nood voor twee extra gascentrales  # 
Hmm, houdt hij er rekening mee dat straks iedereen elektrisch gaat rijden?
02-23 15:59
 
NWS
 Antwerps schepen voor Jeugd Jinnih Beels wil druggebruik legaliseren: "Huidig drugsbeleid werkt niet" # 
Ja, goed, een concreet voorstel, nu uitwerken en in vorm brengen. Had Portugal niet al zoiets gedaan recent? Ik ben vooral benieuwd wat precies de oude garde gaat gebruiken om dit af te schieten...
02-23 18:25
 
Foreign Policy
 The West Is Sleepwalking Into War in Ukraine # 
Het zou nu veel te veel provoceren en het conflict verder brengen dat het nu al zit, maar stel dat de NATO een macht kan samenzoeken om het traject van NordStream2 te volgen, aan land te gaan in Rusland, en het stukje land en infrastructuur hardhandig kan innemen inclusief een stuk gasveld, om de levering van gas aan Europa te kunnen verzekeren. Waarschijnlijk is het gemakkelijker gezegd dan gedaan, en misschien zelfs onmogelijk in de praktijk, maar het zou wel een signaal zijn dat we het menen. Maar natuurlijk de poort openzetten voor allerlei oog-om-oog veldslagen... Voorlopig kunnen we nog hopen dat het conflict nu even opflakkert, maar snel een nieuw soort evenwicht bereikt dat er terug kans op diplomatie komt.
02-23 13:38
 
Tijd
  Bouchez wil snel beslissen over kernenergie  # 
Ligt het njet van Electabel ook op tafel? Awel, dat ze inderdaad beslissen en dan kunnen ze terug de serieuze dingen doen. Hoe groot is het begrotingstekort intussen?
02-23 10:55
 
MIT
 Carbon removal factory # 
Laat me raden, onder ons Belgenlandje hebben we geen basalt?
02-21 06:00
 
xkcd
 Headline Words # 
O ja, en dat met zo'n radio stem met klém-tóon op élke létter-gréep (en de laatste lettergreep uitgerokkeèuhn).
02-23 22:57
 
crunchyroll
 Pompo the Cinephile Hits Select U.S. Theaters in April of 2022 # 
Pompo!
02-24 16:30
 
Tijd
  Topman energieagentschap: ‘Was fout zo hard op Rusland te rekenen’  # 
Is dit dan "wenen over de scherven"?
02-24 13:11
 
Metro 🇬🇧
 Eurovision organisers confirm Russia can compete despite Ukraine invasion # 
Daar gaan ze toch op moeten terugkomen vrees ik. En ik stel zelfs voor vroeger dan later voor andere landen zich terugtrekken omdat Rusland mag meedoen, waarschijnlijk Ukraïne op kop...
02-25 11:00
 
CNN i
 New map of the night sky reveals 4.4 million galaxies and other space objects # 
Komen die er bij op Google Sky?