yoy.be "Why-o-Why"

WikiLocal+WikiEngine+SVN+xxm: comittable wiki!

2009-03-16 23:40  i1684  delphi  [permalink]

Aah, vandaag is het eindelijk allemaal tesamen gekomen:

http://xxm.svn.sourceforge.net/viewvc/xxm/trunk/Delphi/demo2/svnwiki/

Ik wou al lang (al lang!) een oplossing om een wiki mee in SubVersion te stoppen, dus moest het in files. Het is een van de begin-redenen om aan WikiEngine te beginnen. Al was het dat ik PmWiki's syntax wou overnemen om gemakkelijk bestaande data te kunnen gebruiken/importeren.

Voordelen daarvan zijn:
- de wijzigingen kunnen in verschillende files/pagina's tesamen worden gecommit,
- de history zit kant en klaar in de svn history
- de wijzigingen/toevoegingen aan de documentatie kunnen direct tesamen met de wijzigingen/toevoegingen aan de source-code (en dus de functionaliteit) worden gecommit

Alleen hoe maak je het wat gemakkelijker om niet direct voor iedere working folder en/of branch een website te moeten opzetten naar de wiki? (Hou die URL's dan maar eens bij!) Dus is WikiLocal ontstaan, opnieuw met wat invloeden van PmWiki zoals groups en de side-bar, en toch met wat me opvallend afwezig leek in PmWiki: (snelle, bruikbare) backlinks!

Maar toch, voor bepaalde doeleinden (zoals de trunk of de release branch) is het nodig om een website te hebben om de content in de wiki te publiceren. En daar komt [[xxm]] van pas! Met WikiEngine.dll kan je de wiki-data omzetten naar HTML, en via doodgewone HTTP-GET calls kan je aan de HEAD revision van de wiki-data-files.

(Nu nog ergens vinden waar ik goedkoop xxm kan hosten...)

twitter reddit linkedin facebook